Femeia suspectată de implicare în furtul a 100.000 de euro de la o casă de schimb valutar din zona Unirii a fost reţinută

Femeia suspectată că ar fi participat la înşelăciunea în urma căreia 100.000 de euro au fost furaţi luni de la casa de schimb valutar din zona Unirii a fost prinsă şi dusă la Secţia 10 de Poliţie, potrivit şefului secţiei Adrian Nicolae Dinu, citat de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

723 afișări
Imaginea articolului Femeia suspectată de implicare în furtul a 100.000 de euro de la o casă de schimb valutar din zona Unirii a fost reţinută

Femeia suspectată de implicare în furtul a 100.000 de euro de la o casă de schimb valutar din zona Unirii din Capitală, reţinută (Imagine:Mediafax Foto/AFP))

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore şi urmează să fie audiată de procurorii Tribunalului Bucureşti.

Iniţial, Poliţia a anunţat că doi bărbaţi au furat, luni, 100.000 de euro de la o casă de schimb valutar din zona Pieţei Unirii din Capitală, după ce s-au dat drept poliţist şi comisar al Gărzii Financiare şi au cerut să verifice banii susţinând că au găsit nereguli.

Cei doi bărbaţi ar fi intrat în casa de schimb valutar spunând că vor să facă un control privind unele nereguli şi i-ar fi cerut casierei să le dea 100.000 de euro pentru a-i verifica.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, declara atunci că la faţa locului au mers poliţişti de la Secţia 10, care audiază persoanele implicate şi încearcă să identifice eventualii martori, urmând să stabilească dacă în casa de schimb valutar erau camere de supraveghere care au surprins incidentul.

Alexandru Niculae spunea că victimele le-au declarat poliţiştilor că hoţii au spus că sunt lucrători ai unor instituţii cu atribuţii pe linie de control. Aceştia ar fi întocmit un proces-verbal privind aşa-zisele nereguli, însă angajaţii casei de schimb valutar nu l-au recunoscut.

Miercuri, în jurul orei 18.00, purtătorul de cuvât al Poliţiei a infirmat că ar fi fost identificată vreo persoană implicată în acest furt.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Capitalei a negat existenţa vreunei persoane puse sub acuzare legată de jaf, spunând doar că sunt audieri în dosar.

În dimineaţa de 19 martie, a informat Poliţia, doi bărbaţi au furat, luni, 100.000 de euro de la o casă de schimb valutar din zona Pieţei Unirii din Capitală, după ce s-au dat drept poliţist şi comisar al Gărzii Financiare şi au cerut să verifice banii susţinând că au găsit nereguli.

Ulterior, poliţişti au spus că un bărbat şi o femeie ar fi păcălit angajaţii casei de schimb valutar.

Angajatul societăţii de optică de lângă casa de schimb valutar de unde au fost furaţi 100.000 de euro afirmă că în momentul în care a fost comis jaful din zona Pieţei Unirii a fost o pană de curent, camerele video instanlate nefuncţionând în acest timp.

Casa de schimb valutar de unde două persoane au furat 100.000 de euro pretinzând că sunt angajaţi ai statului cu abilităţi de control se află în interiorul unui magazin de bijuterii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici