Femeie cercetată după ce ar fi luat 1.500 de euro pentru a interveni într-un dosar de pensionare

O femeie din Suceava este cercetată sub control judiciar pentru trafic de influenţă în formă continuată după ce a pretins şi a primit de la două persoane suma de 1.500 de euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă pe lângă medici pentru a întocmi un dosar de pensionare pe motiv de boală.

82 afișări
Imaginea articolului Femeie cercetată după ce ar fi luat 1.500 de euro pentru a interveni într-un dosar de pensionare

Femeie cercetată după ce ar fi luat 1.500 de euro pentru a interveni într-un dosar de pensionare (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii au dispus, marţi, punerea în mişcare a acţiunii penale şi au instituit măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de Maria Străchinescu, pentru trafic de influenţă în formă continuată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din anchetă a reieşit că, în cursul lunii martie 2014 şi în perioada iunie-august 2015, Maria Străchinescu a pretins şi a primit în mod direct de la două persoane sumele de 1.000 de euro (în cursul lunii martie 2014) şi 500 de euro (iunie-august 2015), "pentru sine sau pentru altul", lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor medici din cadrul spitalului sau policlinicilor din municipiul Suceava şi promiţând că îi va determina pe medici să întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală.

În acest caz, au fost făcute, marţi şi miercuri, trei percheziţii domiciliare, din care una la sediul unei persoane juridice.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale, precizează sursa citată.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, a Poliţiei Judeţene Suceava şi a Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava, se mai arată în comunicatul Parchetului Tribunalului Suceava.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici