Femeie înşelată cu 6.000 de euro pe Facebook. Cum au convins-o mai multe persoane necunoscute să trimită banii

O femeie de 67, din Iaşi, a fost înşelată cu 6.000 de euro de mai multe persoane necunoscute, care au convins-o să le trimită bani. Acestea au creat conturi false de Facebook şi au convins-o pe femeie, medic ieşit la pensie, că vor să vină în România să investească în cercetarea medicală.

1479 afișări
Imaginea articolului Femeie înşelată cu 6.000 de euro pe Facebook. Cum au convins-o mai multe persoane necunoscute să trimită banii

Femeie înşelată cu 6.000 de euro pe Facebook. Cum au convins-o mai multe persoane necunoscute să trimită banii

Femeia a fost abordată pe Facebook de mai multe persoane care i-au spus că au nevoie urgent de bani pentru a debloca nişte conturi.

Potrivit unor surse din anchetă, cei care au contactat-o i-au spus femeii, cadru medical ieşit la pensie, că sunt investitori în domeniul medical şi că vor să vină în România pentru a dezvolta proiecte de cercetare, dar banii pentru investiţii ar fi blocaţi în conturi, iar pentru a-i debloca au nevoie de alţi bani.

„Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, începând cu luna mai 2018, prin intermediul unei reţele de socializare, o femeie de 67 de ani ar fi intrat în contact cu persoane necunoscute, care în discuţiile purtate s-ar fi prezentat sub diferite identităţi şi profesii nereale şi ar fi indus-o în eroare în scopul de a le remite bani. Astfel, în luna octombrie 2018, femeia ar fi virat 6.000 de euro în contul unui bărbat, de 32 de ani.", a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Unul dintre cei care au înşelat-o pe femeie a fost identificat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în Bucureşti.

În urma unor perecheziţii acesta a fost reţinut şi dus la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

„În urma percheziţiei au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă", a declarat Ioana Bîlea.

Bărbatul de 32 de ani, care potrivit unor surse din anchetă este nigerian, a fost pus sub control judicar pentru 60 de zile, iar ancheta continuă în acest caz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici