Fenomen meteo extrem: O nouă TORNADĂ în Călăraşi/ Cel puţin 10 case au rămas fără acoperişuri | FOTO, VIDEO

O nouă tornadă a fost filmată luni seară în Călăraşi. Imaginile cu fenomenul meteo extrem au împânzit reţele de socializare, fiind distribuite şi pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean.

9575 afișări
Imaginea articolului Fenomen meteo extrem: O nouă TORNADĂ în Călăraşi/ Cel puţin 10 case au rămas fără acoperişuri | FOTO, VIDEO

COD ROŞU de furtună în două judeţe din România. Vijelii cu aspect de TORNADĂ/ Grindina a făcut ravagii în Călăraşi | VIDEO

O nouă tornadă a fost filmată luni seară în Călăraşi. Cel puţin 10 case au rămas fără acoperişuri din cauza tornadei ce s-a format în zona localităţii Drajna.

Imagini cu fenomenul meteo extrem au fost publicate pe Facebook, acestea fiind distribuite şi de Consiliul Judeţean din Călăraşi. 

Imagini cu grindina din Călăraşi, postate de Consiliul Judeţean

Grindina face ravagii în judeţul Călăraşi, Consiliul Judeţean postând imagini impresionante. Mai multe localităţi din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi au fost sub avertizare cod roşu de vijelii, fiind înregistrată şi grindină de mari dimensiuni.

Consiliul Judeţean Călăraşi a postat pe Facebook imagini impresionante din comuna Independenţa. Grădini acoperite de grindină cât nuca apar pe pagina citată.

La rândul său, IGSU precizează că în contextul avertizării meteo cod roşu de vânt cu viteze de peste 100-110km/h, aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale, până în acest moment, la nivelul judeţelor Ialomiţa şi Călăraşi nu s-au înregistrat apeluri la numărul unic de urgenţă 112 care să necesite intervenţia echipajelor de pompieri.

180 de pompieri, pregătiţi să intervină în zonele vizate de avertizarea cod roşu de vijelii

Peste 180 de pompieri au fost pregătiţi să intervină în zonele vizate de avertizarea cod roşu de vijelii, anunţă IGSU. În zonele vizate au fost transmise mesaje de avertizare către populaţie prin sistemul Ro Alert.

„În urmă cu puţin timp, ANM a emis o avertizare COD ROŞU în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, care vizează fenomene meteorologice imediate - vânt cu peste 100-110 km/h, cu aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni, averse torenţiale ce vor cumula cantităţi de 30-35 l mp”, anunţă IGSU.

În zonele de manifestare a fenomenelor au fost transmise mesaje de avertizare către populaţie prin sistemul Ro_Alert.

La nivelul celor două judeţe au fost activate grupele operative ale ISU şi au fost dispuse măsuri de mobilizare imediată a forţelor şi mijloacelor de intervenţie.

În funcţie de evoluţia situaţiei din teren, echipajele de salvatori pot fi suplimentate imediat cu personal alertat din turele libere. În situaţia manifestării vântului puternic şi căderilor de grindină, recomandăm populaţiei să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate”, adaugăI IGSU.

Cod roşu de vijelii 

Meteorologii au emis luni seara cod roşu de vijelii pentru judeţele Ialomiţa (Ciulniţa, Albeşti, Bueşti) şi Călăraşi (Dragalina, Dor Mărunt, Perişoru, Ciocăneşti, Grădiştea, Cuza Voda, Independenţa, Dragoş Vodă, Alexandru Odobescu, Vlad Ţepeş, Ştefan Vodă, Vâlcelele).

Potrivit ANM, s-a semnalat vânt cu peste 100...110 km/h, aspect tornadic, grindină de mari, frecvente descarcări electrice, averse torenţiale ce vor cumula cantităţi de 30...35 litri/mp

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici