Fii propriul tău mecanic auto. Care sunt reparaţiile simple pe care le poţi face în faţa blocului şi ce economii îţi aduc acestea

Există câteva operaţiuni simple pe care un şofer priceput le poate efectua singur, scutind sume de bani care nu sunt de neglijat. Gândul a întocmit o scurtă listă cu cele mai comune şi facile operaţiuni pe care le puteţi realiza în propriul garaj sau chiar în faţa blocului, fără a mai fi nevoie să treceţi pe la un service. Economisiţi bani, însă ţineţi cont că există şi câteva impedimente.

76 afișări
Imaginea articolului Fii propriul tău mecanic auto. Care sunt reparaţiile simple pe care le poţi face în faţa blocului şi ce economii îţi aduc acestea

Fii propriul tău mecanic auto. Care sunt reparaţiile simple pe care le poţi face în faţa blocului şi ce economii îţi aduc acestea (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

* Înlocuirea unui bec. În cazul unei maşini din clasa medie, posesorul autovehiculului se poate substitui cu uşurinţă mecanicului. "Pentru unele tipuri de maşini, schimbarea unui bec presupune însă şi demontarea unor piese suplimentare precum bara, farul sau bateria", spune Cristian Muntean, directorul Asociaţiei Societăţilor de Service Auto din România (ASSAI), o organizaţie profesională care reprezintă interesele a peste 400 de service-uri auto independente. În plus, în anumite cazuri, în momentul schimbării becurilor cu xenon trebuie resetat şi calcultorul maşinii. "În situaţia în care inlocuirea unui bec se face cu contactul pus, te poţi curenta zdravăn", atenţionează reprezentantul ASSAI. Costul operaţiunii : 20-70 de lei.

* Schimbarea anvelopelor, montate pe jante. Pentru această lucrare este nevoie să vă "înarmaţi" cu o cheie dinamometrică. Citiţi, de asemenea, specificaţiile prevăzute de producător. Atenţie, dacă le montaţi prea strâns, există pericolul distrugerii filetului prezoanelor. În cazul în care le strângeţi insuficient, vă puteţi trezi cu o roată desprinsă în timp ce vă deplasaţi cu autovehiculul. Costul operaţiunii : 60-100 de lei.

Citeşte mai multe despre reparaţiile auto pe care le poţi face în faţa blocului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici