Firea, despre protestul din Capitală: Se pare ca eforturile tuturor sunt zădărnicite

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reacţionat, vineri seara, după ce peste 100 de persoane s-au adunat pentru a protesta în Piaţa Victoriei, ea spunând că „se pare ca eforturile tuturor sunt zădărnicite”, iar „recomandările epidemiologice sunt ignorate”.

7461 afișări
Imaginea articolului Firea, despre protestul din Capitală: Se pare ca eforturile tuturor sunt zădărnicite

Firea, despre protestul din Capitală: Se pare ca eforturile tuturor sunt zădărnicite

„Dragi prieteni virtuali, Cum apreciaţi adunările publice în această perioadă de răspândire a noului virus? Dovada de : 1. responsabilitate sau 2. iresponsabilitate? Întreaga lume s-a oprit din loc. Am facut cu totii sacrificii pentru evitarea contaminarii pe scara larga. Nu v-ati intalnit cu familia si prietenii. Ati lucrat de acasa. Se pare ca eforturile tuturor sunt zadarnicite. Suntem in plina pandemie. Nu s-a descoperit vaccinul si tratamentul minune. Ne dorim sa repornim economia, pentru a preveni pe cat posibil o prabusire economica. Intre timp, recomandarile epidemiologilor sunt ignorate. Ma intreb, incotro ne indreptam...”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Peste 100 de oameni s-au strâns, vineri, după ora 17.00, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de măsurile adoptate de autorităţi în contextul epidemiei de COVID-19. Ei nu poartă mască şi nu păstrează distanţa minimă de 1,5 metri.

„Jos dictatura!”, „Demisia!”, „România, trezeşte-te”, „Suntem oameni, suntem fraţi, nu ne vom lăsa cipaţi!” sunt cuvinte ce se aud din Piaţa Victoriei.

În faţa Palatului Victoria se află tineri, persoane în vârstă şi chiar şi copii. Între ei, se află şi fostul europarlamentar Adrian Severin.

Oamenii prezenţi la protest stau unii lângă alţii, unii dintre ei strângându-şi mâna sau îmbrăţişându-se.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iocob, susţine că forţele de ordine intervin în Piaţa Victoriei, unde peste 100 de persoane protestează. El susţine că jandarmii „abordează soluţia dialogului”, precizând că mitingul „este cel mai neplăcut scenariu”, în contextul epidemiei.

„Jandarmeria Bucureşti se află în cel mai neplăcut scenariu. Ei dau impresia că nu înţeleg recomandările noastre. Nu au mijloace de protecţie, nu păstrează distanţa şi trebuie să le explicăm cât de importante sunt pentru sănătatea lor. Chiar dacă încercăm să avem un dialog rezonabil, sănătatea jandarmilor este pusă în pericol pentru că trebuie să gestionăm o adunare de persoane care nu este cel mai plăcut lucru în acest moment. Am abordat soluţia dialogului”, a spus Alexandru Iacob.

Protestul a fost anunţat pe Facebook, iar oamenii cer „pedepsirea tuturor făptuitorilor care au încălcat legile şi Constituţia prin instituirea decretului stării de urgenţă şi a tuturor măsurilor ulterioare acestuia, cu complicitatea Parlamentului. (...) Parlamentarii ar fi trebuit să îşi ceară scuze imediat poporului pe care îl reprezintă şi ale cărui interese trebuia să le protejeze. Cea mai bună cale de a-şi cere scuze ar fi fost moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban şi suspendarea preşedinteui Iohannis pentru abuz în serviciu şi vătămare gravă a drepturilor şi intereselor legitime a cetăţenilor români. Nu a făcut-o. Aşadar, oamenii cer demisia preşedintelui, a guvernului şi sancţionarea parlamentarilor complici la emiterea şi impunerea decretelor şi OUG-urilor ilegale care au încălcat şi confiscat drepturile românilor, permiţând abuzurile din perioada stării de urgenţă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici