Firea, scrisoare către bucureşteni: Capitalei i se taie 25% din buget. Dragnea vrea să provoace haos/ Liderul PSD Bucureşti o contrazice: Banii bucureştenilor, înapoi la ei! | DOCUMENT

Gabriela Firea a transmis o scrisoare bucureştenilor în care anunţă că prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro, subliniind că este dovada că Liviu Dragnea îi urăşte pe cetăţeni. Firea a făcut un apel la Tăriceanu să nu se lase minţit de planşe.

4104 afișări
Imaginea articolului Firea, scrisoare către bucureşteni: Capitalei i se taie 25% din buget. Dragnea vrea să provoace haos/ Liderul PSD Bucureşti o contrazice: Banii bucureştenilor, înapoi la ei! | DOCUMENT

Gabriela Firea, scrisoare către bucureşteni: Capitalei i se taie 25% din buget. Dragnea vrea să provoace haos

„Cu toată responsabilitatea, va aduc la cunoştinţă că, prin Proiectul Legii Bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finanţe, Capitalei României i se taie 180 milioane de euro, adică aproape 25% din buget! Trag concluzia că Dl Dragnea, cel care conduce de facto guvernul, îi urăşte pe bucureşteni. Niciodată un om politic nu a fost atât de înverşunat la adresa bucureştenilor şi, totodată, la adresa locuitorilor municipiilor din ţară. Pentru că tuturor oraşelor şi chiar comunelor, guvernul Dragnea cu o mâna le-a dat, şi cu două-trei le-a luat”, a scris Gabriela Firea, în scrisoarea adresată bucureştenilor şi transmisă presei.

Primarul general mai precizează în scrisoare că i s-a motivat că s-au tăiat bani mulţi de la Primăria Capitalei, pentru a fi alocaţi la sectoare.

„Dl Dragnea nu vrea decât să provoace haos în Capitală şi să ne învrăjbească. Atât Primăria Capitalei, cât şi cele de sector, au nevoie de finanţare, pentru că îndeplinesc atribuţii diferite. În mintea Domnului Dragnea, este bine să tai de la transport, să dai bani la salubritate. Dar să ne întoarcem la realitate: cetăţenii au nevoie şi de autobuze, şi de curăţenie, şi de reparaţîi la străzi, de sănătate, educaţie, parcuri etc. Nu cerşim nimic de la guvern. Sunt banii din impozitul pe venit obţinuţi în Bucureşti. Deci, sunt banii noştri, nu ai Domnului Dragnea”, mai spune edilul.

În sursa citată se mai precizează că cetăţenii vor fi direct prejudiciaţi, pentru că sectoarele nu au competenţe prin lege să achite facturile pentru: transport public în comun, termoficare, 20 de spitale la care vin bolnavi din toată ţara, iluminat public, mari lucrări de infrastructură.

„Un om politic care izolează ţara, distruge partidul, îi sacrifică pe oameni, pentru ca să-şi atingă scopurile, îi învrăjbeşte pe colegi unii împotriva celorlalţi, manipulează şi distorsionează realitatea. Sunt convinsă că, din ce în ce mai mulţi români,
îl evaluează la adevărată dimensiune distructivă şi îi vor arata prin vot opinia lor. Bucureştenii trebuie să ştie că anul acesta vom avea cu aproape 25% mai puţin în toate domeniile, vom resimţi o criză acută, şi toate acestea în timp ce preşedintele PSD se laudă cu creştere economică şi rezultate deosebite în economie. Se mândreşte că a mărit pensii şi salarii, de parcă le plăteşte din contul lui personal. Eram şi eu prezentă, şi alţi mulţi colegi de bună credinţă, când am decis împreună măsurile importante din Programul de guvernare”, mai scrie Firea.

Primarul anunţă că va înştiinţa toate grupurile parlamentare în legătură cu „pericolul care se abate asupra Bucureştiului”.

„Sper să mi se alăture şi ceilalţi primari din ţară, care îi reprezintă cu cinste pe cetăţeni, şi nu acceptă senin ghilotina Dlui Dragnea, care îi pedepseşte pe români. (...) Le transmit rugămintea atât partenerilor de guvernare, domnului Preşedinte
Tăriceanu, cât şi colegilor din Comitetul Executiv al PSD, să nu se lase minţiţi încă o dată de planşele cu cifre manipulate dar frumos colorate aduse de Dl Dragnea în şedinţă, prin care ii va minţi că bugetul este roz. Vor avea de suferit cetăţenii din întreagă ţara, se vor bloca sau încetini majoritatea proiectelor de investiţii, iar Dl Dragnea va continuă să spună, în ciuda evidenţei, că totul este bine şi frumos”, mai transmite Gabriela Firea bucureştenilor.

Liderul PSD Bucureşti o contrazice pe Firea: Banii bucureştenilor, înapoi la ei!

Gabriel Mutu, preşedinte PSD Bucureşti şi primar al sectorului 6, o contrazice pe Gabriela Firea şi spune că alocările de la buget către autorităţile locale sunt corecte, fiind pentru prima dată când aceşti bani nu se mai risipesc, prin bugetul Capitalei, pe concerte şi târguri ale Gabrielei Firea.

"Este pentru prima oară când sectoarele Municipiului Bucureşti sunt finanţate corect şi se vor dezvolta unitar! Impozitele pe venit, achitate de bucureşteni se întorc în investiţiile pe care le desfăşoară primăriile de sector. Acum vin bani în plus pentru cetăţeni, repartizaţi direct bucureştenilor şi nu există tăieri de fonduri pentru bugetele locale. Guvernul României alocă, începând cu acest an, peste 1,1 miliarde de lei de la Bugetul de stat pentru fondurile necesare dezvoltării investiţiilor locale. Este pentru prima dată când aceşti bani nu se mai risipesc prin bugetul Capitalei, pe concerte, târguri, spectacole şi alte evenimente de acest tip, efectuate de Gabriela Firea", transmite Gabriel Mutu, preşedinte PSD Bucureşti şi primar al sectorului 6.

Acesta mai precizează că propunerea transferării fondurile din impozitul pe venit înapoi către cetăţeni, direct prin intermediul autorităţilor locale a fost asumată de toţi primarii celor şase sectoare ale Capitalei şi înaintată ministrului de finanţe.

"Primarul sectorului 1, a cărui semnătură nu apare pe această scrisoare a transmis că sprijină această decizie, pentru dezvoltarea unitară a sectoarelor. Cetăţenii au nevoie de investiţii locale, în reabilitarea termică a imobilelor de locuit, în modernizarea şcolilor şi a străzilor, în amenajarea parcurilor şi a domeniului public, dar şi pentru multe alte proiecte durabile. Toate acestea sunt cunoscute cel mai bine de primarii de sector, care sunt apropiaţi comunităţilor pe care le administrează. Decizia Guvernului vine, astfel, în beneficiul celor care îşi doresc transparenţă totală în administrarea banului public şi în investiţiile de durată pentru Bucureşti", mai spune Gabriel Mutu.

Firea şi Mutu au mai avut schimburi de replici în ultimele zile. Preşedinte al PSD Bucureşti, Gabriel Mutu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că primarul general nu a realizat nimic notabil în doi ani şi jumătate de mandat, în timp ce Firea i-a răspuns că proiectele se realizează în funcţie de interesele imediate ale cetăţenilor, nu în funcţie de sectoare.

A.Bădulescu: Firea atrage atenţia că e în pericol bugetul. Dragnea a ştiut întotdeauna când să ofere

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, sâmbătă, că prin scrisoarea transmisă bucureştenilor de către Gabriela Firea se atrage atenţia că bugetul Capitalei este în pericol, subliniind totodată că Liviu Dragnea a ştiut, întotdeauna, ce să ofere şi când să ofere. 

„Ce să spună Liviu Dragnea duminică? Că mai dau 2 lei pentru nou-născuţi? Da, ştim. Întotdeauna, Dragnea a fost un speculateur. Întotdeauna a ştiut ce să ofere şi când să ofere. Dacă vom merge în continuare cu aceeaşi retorică, cu acelaşi mod de lucru, nu vom ajunge niciunul. (...) Gabriela Firea atrage atenţia că este în pericol bugetul municipiul Bucureşti, dar şi celelalte bugete ale primăriilor din ţară. Dumneavoastră ştiţi ce înseamnă la o comună cu 1.000 de locuitpri din care 25% sunt asistaţi social, să susţină această povară? Ştiţi ce face Guvernul prin propunere? Uite-i, sunt, dar nu sunt!”, a declarat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, la RomâniaTV.

Ştefănescu, către Firea: Să vadă de interesul bucureştenilor. Sunt încă foarte multe de rezolvat

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu i-a transmis Gabrielei Firea că trebuie să rezolve problemele bucureştenilor pentru că şi-a asumat mandatul de primar general sub sigla partidului, precizând că nu este adevărat că au fost tăiaţi bani la bugetul PMB.

„Doamnei Firea îi transmit un singur lucru. În primul rând, să vadă de interesul celor din Bucureşti, al bucureştenilor. Sunt foarte multe lucruri de rezolvat în Bucureşti încă. Are mandat foarte greu. Primul mandat pe care şi l-a asumat când şi-a depus candidatura sub sigla celor trei trandafiri de la PSD. Ea în faţa bucureştenilor trebuie să rezolve foarte multe lucruri încă. Asta spune tot”, a declarat Codrin Ştefănescu, sâmbătă la România Tv.

Acesta a adăugat că nu este adevărat că în proiectul de buget pentru 2019 au fost alocaţi mai puţini bani pentru bugetul Primăriei Generale a Capitalei, în contextul în care Gabriela Firea a afirmat că Primăria primeşte cu 25% mai puţin, adică 180 milioane de euro.

„Toată lumea care citeşte bugetul ştie foarte bine că nu este aşa. Mai mult decât atât doamna Firea a avut tot timpul o relaţie foarte deschisă şi foarte apropiată cu Guvernul României şi cu ministrul Finanţelor. Deci în mod special cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor a avut un dialog permanent. În momentul de faţă nu există primar în România să nu fie mulţumit de buget şi vor fi lucruri care se vor rectifica în Parlament, pentru că bugetul trebuie să fie votat. Vor fi probabil nişte amendamente pe care le vor depune şi parlamentarii noştri şi cei din Opoziţie şi toată lumea se bate pentru bani mai mulţi. Într-adevăr ţara a produs mai mulţi bani. Ei au fost împărţiţi foarte bine. Este primul buget după Revoluţie cu nişte sume fabuloase la sănătate, la transporturi, la educaţie. Peste tot”, a conchis Ştefănescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici