Firea se simte hărţuită, în contextul taberelor pentru pensionari: Ne-am obişnuit să ni se facă dosare la DNA

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că trimiterea a 1.000 de bătrâni în Grecia, pe banii municipalităţii, este legală şi a menţionat faptul că după fiecare articol de presă „ni se mai face un dosar la DNA”.

3806 afișări
Imaginea articolului Firea se simte hărţuită, în contextul taberelor pentru pensionari: Ne-am obişnuit să ni se facă dosare la DNA

Firea, despre trimiterea pensionarilor în Grecia: E legală. Ne-am obişnuit să ni se facă dosare la DNA

„Aşa cum ştiţi, orice unitate administrativ-teritorială, deci şi Primăria Capitalei, potrivit legii, are responsabilităţi legale în toate domeniile care vizează viaţa cetăţenilor. Sunt proiecte mari de infrastructură, de mediu, de sănătate şi proiecte sociale. Dar, bineînţeles, există şi proiectele dedicate tinerilor, studenţilor, elevilor şi seniorilor. Anul acesta, prin instituţiile subordonate, Primăria Capitalei organizează şi aceste tipuri de activitaţi sau tabere tematice, recreative, potrivit legislaţiei. Peste 16.000 de elevi vor merge în aceste tabere prin Proedus şi 1.000 de seniori vor merge în tabere prin Centrul de Seniori”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea.

Potrivit edilului, procedurile privind acordarea vacanţelor pentru pensioari sunt legale.

„Vă asigur că toate procedurile sunt legale. Sunt convinsă că nu au existat încălcări ale legii achiziţiilor publice, şi nicio altă procedură nu a fost încălcată. De altfel, noi permanent suntem sub lupă. Foarte bine, e un lucru bun. După fiecare articol de presă ni se mai face un dosar la DNA. Nu este nicio problemă, pentru că ne-am obişnuit. Noi ne bucurăm că se fac atâtea anchete şi analize, pentru că nu avem ce să ascundem, activitatea noastră este transparent”, a mai declarat Gabriela Firea.

Primăria Capitalei vrea să trimită 1.000 de pensionari în Grecia, într-o tabără de opt zile, toate costurile legate de transport, cazare, masa, excursii turistice şi petreceri fiind suportate de către municipalitate. Într-o astfel de tabără pot merge cei care au venit mai mic decât salariul minim. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ două milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici