Firea vs. Alexe, dispută pe tema poluării: Mutaţi-vă din Bucureşti, dacă nu vă place în Bucureşti!

Ministrul Mediului Costel Alexe şi Gabriela Firea au avut, marţi seară, un schimb de replici cu privire la poluarea din Capitală, cel dintâi reproşându-i că Primăria nu a luat măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului. „Mutaţi-vă din Bucureşti, dacă nu vă place în Bucureşti”, îi răspunde Firea.

2815 afișări
Imaginea articolului Firea vs. Alexe, dispută pe tema poluării: Mutaţi-vă din Bucureşti, dacă nu vă place în Bucureşti!

Firea vs. Alexe, dispută pe tema poluării: Mutaţi-vă din Bucureşti, dacă nu vă place în Bucureşti!

„Sunt revoltat. Ministerul poartă o corespondenţă şi i-am pus în vedere Primăriei Capitalei de fiecare dată că trebuie să se preocupe să identifice soluţii pentru că Bucureştiul astăzi produce un milion de tone de deşeuri pe an din cele 6 pe care le produce România”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, la Antena3.

În replică, primarul general Gabriela Firea a spus că Primăria Capitalei a luat măsuri pentru imbunătăţirea calităţii aerului, iar faptul că Bucureştiul este pe locul 4 în privinţa poluării şi nu pe primul înseamnă că proiectele derulate au dat roade.

„Faptul că avem din ce în ce mai multe maşini proprietate personală de aproape unică folosinţă e un fapt îngrijorător. De aceea, facem campanii ca cetăţenii să folosească transportul public în comun. Foarte multe autobuze merg goale pentru că avem obişnuinţa de a circula cu autoturismul personal”, a spus Firea la acelaşi post de televiziune.

Firea a mai spus că Guvernul PNL îi menţionează numele în discuţii privind poluarea doar pentru a exista un ţap ispăşitor.

„S-au făcut lucruri şi se vor face. Este foarte bine că e preocupat (ministrul Mediului, n.r.). Partea proastă este că ai tăi colegi nu au făcut în Consiliul General pentru a îmbunătăţi calitatea mediului şi dumnealui vine şi ne dă lecţii. Nu mi-a pronunţat numele, dar toţi ştiu cine e primar general”, mai spune Firea.

La rândul lui, Costel Alexe spune că bucureştenii respiră în fiecare zi aer poluat deoarece municipalitatea nu ia măsuri în acest sens.

Firea i-a răspuns: „E foarte rău că un ministru nu ştie ce se întâmplă în Bucureşti. (...) Mutaţi-vă din Bucureşti, dacă nu vă place în Bucureşti!”.

Alexe: „Noi să ne mutăm din Bucureşti, doamnă? Dumneavoastră ar trebui să aveţi o administraţie performantă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
alexe,
poluare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici