Fiul lui Sile Cămătaru, condamnat pentru deţinere de droguri

Tribunalul Bucureşti a decis achitarea lui Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru, pentru aderarea la un grup infracţional organizat, însă l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru deţinere de droguri, într-un proces în care au fost inculpate 17 persoane.

318 afișări
Imaginea articolului Fiul lui Sile Cămătaru, condamnat pentru deţinere de droguri

Fiul lui Sile Cămătaru, condamnat pentru deţinere de droguri

Potrivit rechizitoriului, Albert Balint şi ceilalţi 16 făceau parte dintr-o importantă reţea de traficanţi şi consumatori de cocaină, heroină şi ecstasy, care acţiona în Capitală şi care a fost destructurată, la începutul lunii noiembrie 2006, după o monitorizare de un an, de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

În 30 aprilie 2009, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe cei 17 la pedepse fie între un an şi jumătate şi trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, fie între trei ani şi jumătate de detenţie şi şapte ani cu executare.

Instanţa l-a achitat pe Albert Florian Balint pentru infracţiunile la Legea 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, dar l-a condamnat în baza articolului 2, alineatele 1 şi 2 din Legea 143/2000 referitoare la combaterea traficului consumului ilicit de droguri, Tribunalul Bucureşti aplicându-i acestuia cirumstanţe antenuante.

Tribunalul l-a încredinţat pe Albert Balint (21 de ani), fiul lui Vasile Balint, sub supravegherea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi i-a pus în vedere inculpatului ca pe durata termenului de încercare de şase ani să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti; să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă.

Albert Balint a fost pus sub acuzare după ce, în 3 noiembrie 2006, poliţiştii au organizat o acţiune de amploare, în cadrul căreia au fost efectuate 12 percheziţii simultane la domiciliile şi reşedintele principalilor suspecţi, din Capitală. În urma acestor percheziţii au fost găsite şi ridicate pentru cercetări un pistol automat cu gloanţe, un revolver cu gaze, două puşti cu aer comprimat, două pistoale cu aer comprimat, diferite cantităţi de cocaină şi cannabis, materiale folosite la ambalarea drogurilor, un cititor mobil de carduri, carduri false, CD-uri conţinând programe de falsificare şi alte materiale folosite în acest scop, precum şi 12.125 de euro, bani proveniţi din vânzarea drogurilor.

Anchetatorii au stabilit că suspecţii aduceau drogurile din ţările vest-europene, în special din Spania, apoi le distribuiau în toate zonele Capitalei, în diferite medii, inclusiv cluburi şi restaurante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici