Fiul şefului Vămii Porţile de Fier I este cercetat şi pentru tentativă de omor

Parchetul Tribunalului Mehedinţi a deschis un al treilea dosar, pentru tentativă de omor, pe numele fiului şefului Vămii Porţile de Fier I, arestat preventiv pentru distrugere şi uz de armă fără drept, după ce a tras cu arma tatălui său, avariind şase maşini şi balconul unui apartament.

127 afișări

Potrivit putătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Mehedinţi, Fănică Cercel, dosarul în care fiul şefului Vămii Porţile de Fier I este cercetat pentru tentativă de omor a fost înregistrat vineri.

Acest dosar a fost întomcit în condiţiile în care într-unul din cele şase autoturisme în care tânărul a tras cu arma se aflau mai multe persoane.

Conform sursei citate, în portiera dreapta-faţă a maşinii aflate în mers s-a găsit un orificiu de intrare care pare a fi făcut de arma cu care s-a tras în celelalte cinci autoturisme parcate şi urmează să fie făcută o constatare tehnico-ştiinţifică balistică pentru a se stabili dacă glonţul care a ajuns în stâlpul maşinii provine de la arma cu care a tras Alexandru Neţoiu.

Tot vineri, Tribunalul Mehedinţi a judecat recursul formulat de avocatul apărării la decizia Judecătoriei Drobeta Turnu Severin de arestare preventivă pentru 29 de zile a fiului şefului Vămii Porţile de Fier I. Astfel, magistraţii Tribunalului Mehedinţi au decis ca Alexandru Neţoiu să fie cercetat în continuare în stare de arest preventiv.

Fiul şefului Vămii Porţile de Fier I a fost reţinut, marţi după-amiază, pentru 24 de ore, de către procurorii Parchetului Judecătoriei Drobeta Turnu Severin pentru uz de armă fără drept şi distrugere, după ce a tras cu arma tatălui său, avariind şase maşini şi balconul unui imobil. Ulterior, el a fost arestat preventiv pentru 29 de zile de Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Titu Alexandru Neţoiu este acuzat că în noaptea de 30/31 decembrie 2011 a tras 16 focuri cu arma tatălui său, o armă de tir cu glonţ, calibru 5,6 milimetri, de pe balconul apartamentului în care locuia, avariind şase autoturisme, dintre care unul în mers, dar şi balconul unui imobil aflat la etajul al patrulea al blocului de pe partea cealaltă, de pe strada Constantin Brâncoveanu, din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit poliţiştilor, tatăl tânărului, şeful Vămii Porţile de Fier I, deţine permis de port armă din anul 1994, iar ultimul examen medical pentru prelungirea sa a fost făcut în anul 2009.

Tânărul a fost găsit de poliţişti într-o localitate din judeţul Dolj şi şi-a recunoscut fapta în faţa oamenilor legii.

Şeful Serviciului Arme, Explozibil şi Substanţe Periculoase de la Poliţia Judeţeană Mehedinţi, comisar Dumitru Capezan, declara că oamenii legi au început cercetările după ce unul dintre proprietarii autoturismelor avariate, a cărui maşină era în parcare, a sesizat Poliţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici