Florin Bodog: Vaccinul tetravalent ajunge în ţară în 28 februarie, însă legat de vaccinul hexavalent am temeri

Ministrul Sănătăţii, Florin Bodog, a declarat, vineri, la Arad, că vaccinul tetravalent va ajunge în ţară în 28 februarie, iar legat de vaccinul hexavalent are "temeri", dar speră să se rezolve şi această problemă în termen de două luni.

838 afișări
Imaginea articolului Florin Bodog: Vaccinul tetravalent ajunge în ţară în 28 februarie, însă legat de vaccinul hexavalent am temeri

Florin Bodog, ministrul Sănătăţii: Vaccinul tetravalent ajunge în ţară în 28 februarie, însă legat de vaccinul hexavalent am temeri

"Pentru vaccinul tetravalent acum două zile am semnat, va intra săptămâna viitoare, în data de 28 are termen de livrare, va intra în toată ţara", a spus Florin Bodog.

În ceea ce priveşte vaccinul hexavalent, ministrul Sănătăţii a afirmat că procedura încheiată anul trecut a fost incorectă.

"Puteam să-mi asum această decizie, dacă îmi asumam decizia puteam fi acuzat de abuz în serviciu la un moment dat. Am ales varianta legală de a anula contractul, am făcut o procedură foarte scurtă, contractul va putea fi semnat la începtul săptămânii viitoare. Ceea ce am făcut în paralel, am avut discuţii deja cu reprezentanţii firmei la cel mai înalt nivel, în aşa fel încât să menţină preţul pe care l-am obţinut la licitaţie. Am fost acuzat că, prin faptul că am anulat contractul, voi obţine un preţ crescut la vaccin. S-a şi încercat de alfel să se vehiculeze această informaţie. Am fost asigurat inclusiv ieri (joi - n.r.) de faptul că se va menţine preţul cel mai scăzut pe care l-am obţinut prin procedura de licitaţie", a declarat Bodog.

Acesta a adăugat că a început "o procedură de acord cadru multianual", pentru a asigura necesarul de vaccin permanent şi să nu mai existe probleme cu stocurile.

"Pentru vaccinul pe care l-am semnat există stoc suficient. Am temeri cu privire la vaccinul hexavalent în ceea ce privete stocurile, pentru că, din cauză că lipseşte de pe piaţă vaccinul de hepatită B, ca urmare a unor probleme de producţie, s-a făcut o modificare de schemă de vaccinare şi se foloseşte tot vaccinul hexavalent, dar eu sper că în două luni se rezolvă problema de producţie de vaccin de hepatită B şi se rezolvă şi această problemă.Vom asigura vaccinuri pentru toţi copiii", a afirmat ministrul.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici