Flota oligarhului Kerimov, sechestrată. Magnatul aurului răspunde de reţeaua secretă care ar administra comoară ascunsă a lui Putin în Elveţia

Flota de super-iahturi deţinute de oligarhiii ruşi se află din ce în ce mai mult în vizorul sancţiunilor internaţionale.

1731 afișări
Imaginea articolului Flota oligarhului Kerimov, sechestrată. Magnatul aurului răspunde de reţeaua secretă care ar administra comoară ascunsă a lui Putin în Elveţia

Flota oligarhului Kerimov, sechestrată. Magnatul aurului răspunde de reţeaua secretă care administrează comoară ascunsă a lui Putin în Elveţia

Cel mai recent iah reţinut este Amadea, un iaht de 106 metri lungime în valoare de 250 de milioane de euro deţinut de Suleiman Kerimov, un loial lui Vladimir Putin.

Sosită marţi în Fiji, ambarcaţiunea a fost confiscată de guvernul arhipelagului din Pacific care colaborează pentru aplicarea sancţiunilor împotriva Moscovei.

Iahtul, care a părăsit Mexicul la sfârşitul lunii martie, nu avea documente vamale şi a fost confiscat după ce ambasada SUA a raportat că a acostat chiar la Lautoka Wharf.

Kerimov este un magnat al aurului cu un imperiu legat şi de energie şi bănci: este membru al Camerei Superioare a Parlamentului rus şi a fost unul dintre oligarhii convocaţi de Putin la Moscova în ziua invaziei Ucrainei, 24 februarie.

Se suspectează că acesta se ocupă de reţeaua financiară secretă care ar administra comoara ascunsă a lui Putin în Elveţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici