Flutur: Promovarea turistică a Bucovinei, succes confirmat de gradul de ocupare la sfârşitul lui 2011

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că proiectele de promovare turistică a Bucovinei au avut succes, acest fapt fiind confirmat, la sfârşitul anului 2011, de gradul de ocupare al unităţilor de cazare, respectiv 98 la sută, cel mai mare din ţară.

167 afișări
Imaginea articolului Flutur: Promovarea turistică a Bucovinei, succes confirmat de gradul de ocupare la sfârşitul lui 2011

Flutur: Promovarea turistică a Bucovinei, succes confirmat de gradul de ocupare la sfârşitul lui 2011 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Flutur a spus, într-o conferinţă de presă, că 2011 a fost anul în care turismul în Bucovina a început să prindă contur.

El a afirmat că de la lansarea programului "Crăciun în Bucovina" în 2008, numărul turiştilor a crescut de la an la an. Astfel, de Crăciun, gradul de ocupare al unităţilor de cazare a crescut de la 60 la sută în 2009, la 73 la sută în 2010 şi la 92 la sută în 2011, în timp ce de Revelion, gradul de ocupare a crescut de la 85 la sută în 2009, la 92 la sută în 2010 şi la 98 la sută în 2011.

Totodată, Flutur a spus că, potrivit Institutului de Statistică, în ultimii ani au crescut atât numărul de turişti în Bucovina cât şi numărul de înnoptări pe turist, de la două înnoptări în 2009, la 2,7 înnoptări în 2011.

"Proiectele «Paştele în Bucovina», «Pelerin în Bucovina» şi «Crăciun în Bucovina» sunt deja brand-uri ce au funcţionat ca un magnet şi au atras turişti. Suceava a devenit o zonă de atracţie deosebită", a spus Flutur.

El a mai spus că pentru ca zona să devină mai atractivă vor trebui continuate investiţii în infrastructura turistică, cum ar fi extinderea domeniului schiabil, în prezent fiind al doilea ca lungime din ţară.

Flutur a mai arătat că prin proiecte cu finanţare europeană se consolidează Cetatea de Scaun a Sucevei, se modernizează şi consolidează mănăstirile Suceviţa, Moldoviţa şi Dragomirna şi se construieşte, la Suceava, un centru naţional de informare turistică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici