FNSPR cere majorarea punctului de pensie de la 1 octombrie

Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR) solicită Guvernului să devanseze termenul de majorare a punctului de pensie cu 20 la sută pentru 1 octombrie, "dacă nu s-a putut de la 1 septembrie", aşa cum au solicitat reprezentanţii federaţiei.

112 afișări
Imaginea articolului FNSPR cere majorarea punctului de pensie de la 1 octombrie

FNSPR cere majorarea punctului de pensie de la 1 octombrie (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă al FNSPR, măsura este necesară din cauza majorărilor preţurilor la produsele de bază şi serviciile "necesare traiului zilnic", începute în a doua jumătate a lui 2007 şi continuate, "cu o mai mare intensitate", în 2008.

"Faţă de această situaţia ar fi trebuit ca Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse să acorde indexări ale pensiilor cel puţin la nivelul indicelui inflaţiei sau să fi majorat cu multe luni în urmă valoarea punctului de pensie", se arată în document.

Pensiile au rămas însă neschimbate aproape un an, iar pensionarii au făcut tot mai greu faţă cheltuielilor, ceea ce a dus la deteriorarea nivelului de trai.

Ca urmare, FNSPR cere Guvernului, care a anunţat că va majora valoarea punctului de pensie cu 20 la sută de la 1 noiembrie, să devanseze această majorare pentru 1 octombrie, "dacă nu s-a putut de la 1 septembrie", aşa cum au solicitat pensionarii.

Solicitarea pensionarilor vine după ce, joi, PSD a anunţat că, în condiţiile în care Guvernul nu va accepta să majoreze punctul de pensie cu 20 la sută de la 1 octombrie, PSD va utiliza toate mijloacele posibile, inclusiv depunerea unei moţiuni de cenzură, pentru a "forţa" acest lucru.

Tot joi, Ministrul Muncii Paul Păcuraru a declarat că această devansare ar însemna transferuri suplimentare de la bugetul de stat şi afectarea altor domenii, cum ar fi sănătatea, educaţia şi infrastructura.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici