Focar de COVID la Turda. 15 persoane s-au infectat după participarea la o adunare religioasă

Un focar de COVID-19 a fost descoperit în oraşul Turda, judeţul Cluj, unde 15 persoane au fost depistate cu coronavirus.

13550 afișări
Imaginea articolului Focar de COVID la Turda. 15 persoane s-au infectat după participarea la o adunare religioasă

Primarul Cristian Matei anunţă că focarul a fost localizat doar într-o comunitate de pe strada Margaretelor.

Toate persoanele depistate pozitiv au participat săptămâna trecută la o adunare religioasă care a avut loc pe acea stradă, astfel că s-a dispus şi dezinfectarea sălii în care a avut loc adunarea.

„Recomandăm cetăţenilor să evite contactul cu această zonă şi să respecte cu stricteţe măsurile de igienă şi de distanţare socială. Este important ca populaţia să înţeleagă că ne confruntăm cu un real pericol şi luăm toate măsurile necesare pentru a evita răspândirea virusului în alte zone din oraş”, a spus primarul.

Poliţia patrulează permanent în zonă, iar asistentul social, asistentul comunitar şi mediatorul sanitar sunt în teren, în mijlocul comunităţii.

Se fac în continuare teste la toate persoanele care au avut contact cu cei depistaţi pozitiv şi este în curs o anchetă epidemiologică a DSP Cluj.

Toţi membrii comunităţii de pe strada Margaretelor au primit gratuit măşti de protecţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici