Focar de scarlatină într-o şcoală generală din Suceava

Un focar de scarlatină a fost declarat, joi, la o şcoală generală din municipiul Suceava, după ce şapte cazuri au fost confirmate, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Suceava, transmite corespondentul MEDIAFAX.

499 afișări
Imaginea articolului Focar de scarlatină într-o şcoală generală din Suceava

Focar de scarlatină într-o şcoală generală din Suceava (Imagine: Andrei Spirache/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit directorului adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, focarul de scarlatină a fost declarat la Şcoala nr.4 din Suceava şi însumează şapte cazuri, pacienţii având forme uşoare ale bolii.

Ultimele două cazuri au fost înregistrate în cursul zilei de joi.

În şcoala respectivă se iau măsuri pentru prevenirea apariţiei altor îmbolnăviri, iar vineri DSP Suceava va organiza o instruire cu medicii şcolari din municipiul Suceava privind actualizarea metodologiei de supraveghere a scarlatinei şi efectuarea triajului în colectivităţile şcolare.

Directorul adjunct al DSP Suceava a afirmat că până joi la DSP Suceava au fost recoltate exudate faringiene de la 40 de elevi ai şcolii, iar restul solicitărilor vor fi rezolvate vineri şi la începutul săptămânii viitoare.

Scarlatina este o boală infecţioasă bacteriană care necesită izolare şi supraveghere clinică, iar în lipsa unui tratament pot apărea complicaţii. Boala apare, de regulă, la copiii de vârstă şcolară, în sezonul toamnă-iarnă, la constituirea colectivităţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici