Focarul de Norovirus de la liceul din Timişoara a fost închis

Focarul de Norovirus de la Colegiul C.D. Loga din Timişoara a fost închis după ce nicio persoană nu a mai avut simptome, spun, joi, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş.

175 afișări
Imaginea articolului Focarul de Norovirus de la liceul din Timişoara a fost închis

Focarul de Norovirus de la liceul din Timişoara a fost închis

Potrivit DSP Timiş, din probele trimise pentru analiză la Institutul Cantacuzino „s-a confirmat prezenţa Norovirusului doar în probele biologice (scaun) recoltate de la pacienţii internaţi, iar probele de apă recoltate din incinta unităţii de învătământ nu conţin microorganisme patogene”.

Astfel, focarul a fost stins.

„Prin urmare, în conformitate cu metodologia şi având în vedere faptul că în ultimă săptămâna nu s-a mai prezentat, la nici o unitate sanitară din judeţul nostru, nicio persoană cu simptomatologie sau link epidemiologic cu focarul de Norovirus declarat, acesta a fost închis cu sursa neidentificată”, potrivit DSP Timiş.

La începutul lunii aprilie, zeci de persoane - elevi şi profesori de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” Timişoara au acuzat stări de rău şi au fost internaţi în spital.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
focar,
norovirus,
liceu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici