Focuri de armă pentru prinderea unor persoane suspectate de furt de arbori într-o pădure din Suceava

Poliţiştii au tras focuri de armă pentru prinderea unor persoane suspecte de furt de arbori într-o pădure din zona Păltinoasa, judeţul Suceava. Un bărbat a fost împuşcat în coapsă.

877 afișări
Imaginea articolului Focuri de armă pentru prinderea unor persoane suspectate de furt de arbori într-o pădure din Suceava

Focuri de armă pentru prinderea unor persoane suspectate de furt de arbori într-o pădure din Suceava

Potrivit IPJ Suceava, incidentele au avut loc vineri seara, când poliţiştii din Gura Humorului au fost sesizaţi de către personalul silvic de la Ocolul Silvic Bucovina din zona Păltinoasa cu privire la faptul că în fondul forestier administrat se aud zgomote provenite de la drujbe, existând suspiciunea unor tăieri ilegale de arbori.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de serviciu, fiind solicitat şi sprijinul unui echipaj de jandarmi.

„În urma deplasării în fondul forestier împreună cu pădurarul din cadrul ocolului silvic, au fost identificate mai multe cioate fără marcă şi mai multe piese tăiate de material lemnos. Poliţiştii au efectuat o pândă pentru identificarea autorilor infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori şi la scurt timp şi-au făcut apariţia două persoane, cu două atelaje cu tracţiune animală, care au început să încarce materialul lemnos porţionat”, arată Poliţia Suceava.

Poliţiştii i-au interceptat pe cei doi bărbaţi şi în momentul legitimării aceştia au devenit recalcitranţi şi au încercat să fugă.

Unul dintre ei, un bărbat de 20 de ani, a fost imobilizat şi încătuşat, dar celălalt bărbat a reuşit să fugă într-o zonă împădurită greu accesibilă.

După 5 minute, poliţiştii au observat în zonă mai multe persoane care se deplasau dinspre satul Mironu către liziera pădurii, având în mână obiecte contondente şi ascuţit-înţepătoare, manifestându-se ameninţător şi agresiv verbal la adresa poliţiştilor.

Poliţiştii au solicitat echipaje de sprijin.

„În acest context, doi bărbaţi din grupul de persoane s-au apropiat ameninţător de poliţişti cu obiecte contondente şi ascuţit-înţepătoare, intenţionând în mod clar să săvârşească o faptă de agresiune şi să asigure scăparea persoanei aflate în custodia poliţiştilor. În momentul în care doi dintre bărbaţi s-au apropiat ameninţător spre poliţişti, aceştia i-au somat regulamentar, inclusiv prin executarea de focuri de avertisment în plan veritical. Ulterior, întrucât cei doi bărbaţi nu au încetat activitatea ostilă şi puneau în pericol integritatea fizică a poliţiştilor, dar şi a personalului sivic şi chiar a persoanei aflate în custodie, agenţii au executat focuri de armă spre membrele inferioare ale agresorilor, moment în care aceştia s-au retras şi au fugit în zona împădurită”, susţine IPJ Suceava.

În zonă au ajuns echipajele suplimentare, reuşindu-se detensionarea situaţiei.

Ulterior, o femeie din anturajul agresorilor a sesizat prin 112 faptul că unul dintre bărbaţii implicaţi, de 40 ani, din sat Mironu, sângerează la nivelul unui picior, cel mai probabil ca urmare a rănirii cu un proiectil prin împuşcare.

Bărbatul a fost identificat de poliţişti şi echipajul medical deplasat la faţa locului, fiindu-i acordate îngrijiri de specialitate, stabilindu-se că prezintă o plagă împuşcată la nivelul coapsei stângi. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, pentru acordare de îngrijiri medicale, fiind stabil, conştient şi cooperant.

În urma cercetărilor, pe lângă bărbatul de 20 de ani luat în custodie, a fost identificat şi celălalt bărbat care a fugit iniţial în fondul forestier, respectiv un tânăr, de 18 ani.

De asemenea, a fost identificată şi cealaltă persoană care s-a manifestat ameninţător la adresa poliţiştilor împreună cu bărbatul rănit prin împuşcare, respectiv un bărbat de 42 de ani.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

De asemenea, s-a întocmit şi înaintat unităţii de parchet competente documentanţia necesară în vederea desfăşurării de către procurorul de caz a cercetărilor cu privire la întrunirea elementelor constitutive ale infracţiunii de ultraj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici