Folosirea literei „Z”-ului, simbol rusesc de război, a fost interzisă în două state germane

Saxonia Inferioară şi Bavaria au anunţat sancţiuni penale pentru folosirea semnului „Z”, litera alfabetului găsită pe tancurile ruseşti trimise în Ucraina. Semnul nu poate fi folosit în locuri publice.

4846 afișări
Imaginea articolului Folosirea literei „Z”-ului, simbol rusesc de război, a fost interzisă în două state germane

Folosirea literei „Z”-ului, simbol rusesc de război, este o crimă, fiind interzisă în două state germane

„Oricine îşi exprimă public aprobarea războiului agresiv al preşedintelui rus Putin împotriva Ucrainei prin intermediul semnului „Z” ar trebui să se aştepte la proceduri penale în Saxonia Inferioară”, a anunţat ministrul de Interne al Saxonia Inferioară, Boris Pistorius.

O poziţie indentică este susţinută de ministrul Justiţiei Landului, Georg Eisenreich: „Libertatea de opinie este una dintre principalele virtuţi ale Constituţiei noastre, dar se termină acolo unde începe dreptul penal”.

Care sunt semnificaţiile ale literelor „V” şi „Z”, văzute pe tancurile ruşilor (AICI, semnificaţiile folosirii literelor).

Un cântăreţ rus s-a prezentat la un concert în Moscova cu litera „Z” cusută pe braţ (AICI, detalii).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici