Fonduri de 23 milioane lei pentru dotarea materială a celor 5.500 clase pregătitoare

Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, fonduri totale de 23 milioane lei pentru dotarea materială aferentă celor 5.500 clase pregătitoare de la nivel naţional şi a modificat, prin ordonanţă de urgenţă, Legea Educaţiei în vederea pregătirii profesorilor de la aceste clase.

164 afișări
Imaginea articolului Fonduri de 23 milioane lei pentru dotarea materială a celor 5.500 clase pregătitoare

Fonduri de 23 milioane lei pentru dotarea materială a celor 5.500 clase pregătitoare (Imagine: Alexandru Mihaescu / MediafaxFoto)

Potrivit ministrului interimar al Educaţiei, Liviu Pop, ordonanţa de urgenţă adoptată asigură cadrul necesar pentru pregătirea celor 5.500 profesori, care vor intra într-o perioadă de formare în lunile iunie, iulie şi august.

Actul normativ permite totodată ca în mediul rural, cu acordul inspectoratului şcolar, să fie oganizată o singură clasă pregătitoare într-o unitate şcolară.

Liviu Pop a mai arătat că la nivel Capitalei, există 1.138 clase pregătitoare, dar cu un deficit de 300 profesori, care trebuie selectaţi şi formaţi în următoarele trei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici