Fost comisar al Gărzii Financiare Vaslui, condamnat definitiv pentru fapte de corupţie

Un fost comisar al Gărzii Financiare Vaslui a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iaşi la un an de închisoare cu suspendare pentru corupţie, după ce ar fi primit materiale de construcţii plătite de patronul unei firme la care comisarul făcuse mai multe controale.

192 afișări
Imaginea articolului Fost comisar al Gărzii Financiare Vaslui, condamnat definitiv pentru fapte de corupţie

Fost comisar al Gărzii Financiare Vaslui, condamnat definitiv pentru fapte de corupţie (Imagine: Shutterstock)

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pe Radu Visu pentru primire de foloase necuvenite şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce, în calitate de comisar al Gărzii Financiare Vaslui, ar fi primit materiale de construcţii plătite de către patronul unei firme la care a făcut mai multe controale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Practic, magistraţii ieşeni i-au dublat pedeapsa dată iniţial de Judecătoria Vaslui, de şase luni de închisoare cu suspendare, în urma apelului formulat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Pe lângă pedeapsa de un an de închisoare, fostul comisar Radu Visu are şi un termen de încercare de trei ani acordat de Curtea de Apel Iaşi, majorat şi acesta cu şase luni faţă de cel dat de instanţa vasluiană.

Potrivit rechizitoriului prezentat în instanţă de către procurorii DNA, materialele de construcţie "au fost achitate de către persoana respectivă (n.r. - patronul firmei controlate de Radu Visu), cu toate că între aceasta şi inculpat nu exista nicio obligaţie decurgând din vreun contract sau de orice altă natură".

Materialele de construcţii, în valoare de 989,02 lei şi folosite la ridicarea propriei vile, au fost primite de fostul comisar al Gărzii Financiare Vaslui, susţin anchetatorii, în condiţiile în care, în cursul anilor 2010 şi 2011, Radu Visu a făcut mai multe controale la firma persoanei care a plătit materialele, aplicând sancţiuni contravenţionale apropiate de minimul prevăzut în lege.

De asemenea, în cursul lunii ianuarie 2012, pentru a avea totuşi documente justificative pentru achiziţiile făcute, Visu i-a solicitat aceluiaşi patron, se arată în rechizitoriu, să emită în fals, în numele firmei sale, o factură fiscală şi o chitanţă în care să consemneze în mod eronat că a achitat către respectiva societate suma de 2.500 lei, reprezentând contravaloarea materialelor de construcţii şi a manoperei pentru lucrări".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici