Fost şef SPP, Dumitru Iliescu: Dosarul fostului magistrat CCR, Toni Greblă, s-a făcut la ordinul lui George Maior. Ţinte, mulţi judecători CCR

Fostul şef SPP, generalul Dumitru Iliescu, scrie pe Facebook că dosarul lui Toni Greblă, fost magistrat al Curţii Constituţionale, a fost făcut la comanda lui George Maior, fost director SRI, iar ţina erau mai mulţi magistraţi din CCR pentru a-i face mult mai "maleabili".

2971 afișări
Imaginea articolului Fost şef SPP, Dumitru Iliescu: Dosarul fostului magistrat CCR, Toni Greblă, s-a făcut la ordinul lui George Maior. Ţinte, mulţi judecători CCR

Fost şef SPP, Dumitru Iliescu: Dosarul fostului magistrat CCR, Toni Greblă, s-a făcut la ordinul lui George Maior. Ţinte, mulţi judecători CCR

"Deşi Coldea s-a ocupat de execuţia dl. Greblă, ordinul a fost dat de George Maior. Tot dosarul a fost construit de ofiţeri ai SRI şi dat apoi procurorului DNA. Ţinte au fost mai multi judecători de la CCR, care au fost monitarizaţi de serviciul de informaţii. Maior a decis să-l ridice DNA mai intâi pe Dl. Grebla şi in functie de efectele obţinute înca doi judecători. Acţiunea a avut ca scop "punera la punct" a judecătorilor CCR şi "convingerea" acestora sa fie mai "maleabili" când trebuie să hotărască asupra unor prevederi legale în legatură cu care SRI are un interes major", scrie Dumitru Iliescu, fost şef SPP, pe Facebook.

Acesta spune că monitorizarea judecătorilor CCR a început din 2009, scopul fiind acela de a aduna cât mai multe informaţii compromiţătoare despre ei.

"Pe lângă politicienii incomozi, oamenii de afaceri romani, jurnalistii "emancipaţi", au fost şi judecătorii ICCJ, precum şi membrii CSM. Nu au scăpat atentţei lor procurorii şi judecatorii mai puţin cooperanţi. Marea majoritate a mandatelor au fost date pe siguranţă natională. Dar multe monitorizări s-au facut şi fara mandat. Toate insa s-au facut cu acceptul lui Maior. Nu i se prezenta fiecare caz in parte, doar cele mai importante. Periodic insa era informat de dl. Coldea despre rezultatele acestor monitorizari", susţine Iliescu.

Fostul şef SPP afirmă că dacă un dosar în care SRI avea un interes ajungea la un complet de judecată pe care acesta nu îl controla, sau îl controla parţial, se dădeau imediat dispoziţii de monitorizare a judecătorilor respectivi şi de cautare a informaţiilor compromiţătoare despre aceştia.

"Apoi urma şantajul, sau, pe baza informaţiilor furnizate, înlocuirea lor in diverse moduri din completul de judecata. Acestea au fost informaţiile care mi-au parvenit de-a lungul anilor din interiorul SRI, care ulterior s-au confirmat în cea mare masura, asa cum mi-au fost trimise si biletelele lui Coldea despre judecatorii CCR. SRI a precizat in comunicatul sau ca nu a folosit inregistrarile efectuate pe siguranta nationala in dosare lucrate de DNA. O minciună mai mare ca aceasta nu am auzit până acum. Sunt sute de exemple care demonstrează contrariul. Dacă luăm cazul gl. Catalin Voicu, vom observa ca a fost monitorizat pe siguranţă naţională, iar când a fost nevoie, dosarul a fost trecut de la DIICOT la DNA, cu înregistrări cu tot. Ulterior s-a făcut transcriptul dupa mixaj, originalele au fost distruse şi nu au fost înaintate instantei de judecata, la solicitarea acesteia. De fapt acolo au aparut lucruri despre care Voicu nu a vorbit. Au construit cei de la SRI un dialog intre Voicu si alta persoana si l-au pus in dosarul acestuia. Nu puteau să dea originalele pentru ca se vedea foarte usor facatura", mai spune fostul şef SPP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici