Fosta şefă de la Expertiză Medicală Brăila şi alţi doi medici, trimişi în judecată de DNA. Unul dintre medici a primit chiar şi 10 lei mită

Fosta şefă a Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăila, medicul Ana Boală, şi alţi doi foşti subalterni au fost trimişi în judecată, marţi, de procurorii DNA, acuzaţi de zeci de fapte de luare de mită, dosarul fiind înaintat Tribunalului Brăila.

776 afișări
Imaginea articolului Fosta şefă de la Expertiză Medicală Brăila şi alţi doi medici, trimişi în judecată de DNA. Unul dintre medici a primit chiar şi 10 lei mită

Fosta şefă de la Expertiză Medicală Brăila şi alţi doi medici, trimişi în judecată de DNA (Imagine: Liviu Adascalitei/ Arhiva Mediafax Foto)

Printr-un comunicat de presă, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) anunţă, marţi, că a fost finalizată ancheta în cazul fostei conduceri a Serviciului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Brăilă. Atfel, fosta şefă a serviciului şi alti doi medici, foşti subalterni de-ai săi, vor fi judecaţi de Tribunalul Brăila fiind acuzaţi, în total, de 145 de acte de luare mită.

Procurorii susţin că între aprilie şi iunie 2015 s-ar fi cerut şi primit bani şi produse alimentare pentru avizarea unor dosare de pensii de handicap.

“Concret, în perioada 27 aprilie – 16 iunie 2015, inculpata Boală Ana a primit de la un număr de 69 de pacienţi pe care i-a consultat în vederea evaluării capacităţii de muncă, diferite sume de bani cuprinse între 50 şi 500 lei totalizând 3.885 lei, produse alimentare şi nealimentare. Banii şi produsele au fost primite în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinică şi pentru analizarea documentelor medicale ale pacienţilor, în vederea stabilirii gradului de invaliditate, astfel încât aceştia să beneficieze de pensie de invaliditate ori pentru revizuire medicală sau pentru prelungirea concediului medical peste 180 de zile”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii susţin că unul dintre medicii trimişi acum în judecată a primit chiar şi 10 lei mită.

“În aceeaşi perioadă şi în acelaşi scop, inculpata Ţone Rodica a primit de la un număr de 68 de pacienţi pe care i-a consultat în vederea evaluării capacităţii de muncă, diferite sume de bani cuprinse între 10 lei şi 100 euro totalizând 4.810 lei şi 100 euro, produse alimentare şi nealimentare”, se mai precizează în comunicat.

O a treia persoană, Cristinel Andreicuţ, fost medic în cadrul Serviciului, ar fi primit mită de la opt pacienţi” (între 50 şi 200 de lei de pacient), în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu, respectiv pentru examinarea clinică şi pentru analizarea documentelor medicale, în vederea obţinerii pensiei de invaliditate ori în scopul revizuirii medicale.”

DNA anunţă că a fost instituit sechestru asigurator pe aproximativ un kilogram de bijuterii din aur şi importante sume de bani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici