Fosta soţie a lui Gyuri Pascu: Când a venit doctoriţa de pe prima salvare, Gyuri îşi revenise complet

Fosta soţie a lui Ioan Gyuri Pascu, Daniela Marin, a dat detalii pe blogul său despre noaptea în care artistul a murit şi a scris că atunci când a venit prima ambulanţă, acesta îşi revenise complet, precizând că "nici măcar ceea ce denumea atac de panică nu a avut loc în prezenţa doamnei doctor".

28686 afișări
Imaginea articolului Fosta soţie a lui Gyuri Pascu: Când a venit doctoriţa de pe prima salvare, Gyuri îşi revenise complet

Fosta soţie a lui Gyuri Pascu: Când a venit doctoriţa de pe prima salvare, Gyuri îşi revenise complet (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)

"Desigur, dacă profesional vorbind a omis să mai facă ceva doctoriţa care a venit cu prima salvare, să se acţioneze în consecinţă… nu e treaba mea. Asta nu-l ajută pe Gyuri şi din păcate, părerea mea e că nu va ajuta pe nimeni altcineva decât pe doamna în cauză. Dar, când a venit dumneaei, Gyuri îşi revenise complet. Chiar am şi zis că e ca în sala de aşteptare la stomatologie când, de frică, nu te mai doare nimic. Nici măcar ceea ce denumea atac de panică nu a avut loc în prezenţa doamnei doctor. I-a explicat ce simţea, i-a răspuns la întrebări… Chiar mă uitam cu speranţă că atunci parcă uitase de panică complet. Şi după ce am condus-o la poartă şi-apoi m-am întors, Gyuri era bine. Am mai stat puţin şi-apoi l-am întrebat dacă nu vrea să meargă să se întindă în pat. A zis că da, şi spre uimirea mea s-a ridicat cu uşurinţă în picioare, ba mai mult, a spus că nu vrea să meargă cu cârjele. Asta nu se mai întâmplase de mult prea multe zile", a scris Daniela Marin pe blogul său.

Fosta soţie a lui Ioan Gyuri Pascu a mai transmis că, încă din 13 septembrie, artistul avea probleme la un picior.

"Nu ştiu dacă s-ar fi putut salva, nu ştiu dacă îşi dorea să fie salvat, chiar dacă, cu mare speranţă şi încredere aştepta să treacă noaptea ca să mergem a doua zi la Târgovişte, la acupunctură. Marea lui încredere era în acel tratament, şi singura problemă recunoscută, în afară de diabet şi de reducerea considerabilă a vederii era aceea cu piciorul. Cu toate că de la bun început l-am rugat să înţeleagă că trebuie să meargă şi la neurologie şi cardiologie, măcar pentru un control, chiar dacă urma să facă în continuare tratamentul de acupunctură, nu a vrut", a scris Daniela Marin.

Femeia a mai precizat că artistului îi era teamă de medici şi că, în afară de anul 2003, acesta nu îşi mai făcuse analizele până în 2010.

"În afară de analizele obligatorii făcute în 2003, pentru că altfel nu ne înscria copilul la şcoală, omul ăsta a refuzat orice alt control sau analiză medicală până în 2010, când a fost accidentul vascular cerebral. Înainte de 2003, prin 1998 l-am rugat şi am ajuns să mă si cert cu el din acest motiv, iar în iulie 1999 i-am spus că dacă nu merge la doctor, cu mine a terminat-o. Nimic nu l-a convins. Mai teamă îi era să afle că are o problemă pe care oricum o bănuia, decât să traiască aşa, cum şi cât va putea. Încercări de a-l convinge au venit şi din partea altora, nu doar a mea. Dar asta a fost încăpăţânata sa alegere. Din acest motiv, niciun medic nu are nicio vină. El a făcut exact aşa cum a vrut", a mai scris Daniela Marin.

Procurorii au început, luni, audierile în dosarul de moarte suspectă deschis după decesul actorului Ioan Gyuri Pascu, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti fiind citate mai multe cadre medicale, care au intervenit sau ar fi urmat să intervină în cazul artistului.

Anchetatorii au ridicat documente şi alte probe de la SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov în legătură cu modalitatea în care s-a intervenit în cazul lui Ioan Gyuri Pascu.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov a anunţat că în cazul Gyuri Pascu au fost primite doar două apeluri de la Dispeceratul 112, precizările fiind făcute vineri după ce Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat vineri că numărul unic de urgenţă a fost apelat de trei ori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici