Foştii angajaţi din Corpul de Control: Şi consilierii în concediu pre/postnatal au fost concediaţi

Angajaţii concediaţi din Corpul de Control al premierului afirmă că persoanele care nu au participat la acţiuni de control, indicate în analiza Secretariatului General al Guvernului, nici nu aveau astfel de atribuţii, şi că printre disponibilizaţi sunt şi consilieri în concediu pre/postnatal.

43 afișări
Imaginea articolului Foştii angajaţi din Corpul de Control: Şi consilierii în concediu pre/postnatal au fost concediaţi

Foştii angajaţi din Corpul de Control: Şi consilierii în concediu pre/postnatal au fost concediaţi

Ei arată că organigrama fostului Departament de Control al Guvernului prevedea un număr de 69 de angajaţi, iar structura era formată din 3 direcţii de control, o direcţie de avizare şi un serviciu de euroconsilieri. Direcţiile din DCG aveau atribuţii diferite, astfel că personalul din cele trei direcţii de control (45 de persoane) desfăşura acţiuni efective de control, iar celelalte două structuri, respectiv direcţia de avizare şi serviciul euroconsilieri, au avut atribuţii specifice.

"Contrar declaraţiilor secretarului general al Guvernului, în cursul anului 2008 au fost efectuate un număr de 142 de controale şi nu 120, cum se afirmă, iar media de două controale/om nu este relevantă, întrucât controalele se desfăşoară în echipe formate din 2-10 consilieri în funcţie de complexitatea controlului. Restul personalului, în «procent de 33%», conform celor declarate de doamna Andreescu, sunt consilieri din Direcţia de avizare şi respectiv, Serviciul Consilieri afaceri europene care nu au primit în cursul anului 2008 sarcini de efectuare controale, exercitându-şi doar atribuţiile specifice fişei postului", spun angajaţii concediaţi.

Ei susţin totodată că, printre cele 61 de persoane concediate, se numără şi consileri care se află în concediu prenatal, postnatal şi de creştere a copilului. Persoanele concediate au fost angajate în urma susținerii unui concurs, iar majoritatea au fost angajați înainte de guvernarea Alianței D.A., având o bogată experiență în domeniul controlului, Persoanele concediate sunt cu vârsta cuprinsă între 26-60 de ani, cu specializări în domenii diferite finalizate cu master, doctorat - atât în ţară cât şi în străinătate - şi niciuna nu s-a bucurat de încrederea premierului, potrivit sursei citate.

Guvernul a aprobat, în urmă cu o săptămână, o ordonanţă de urgenţă prin care Departamentul de Control al Guvernului este reorganizat în Corp de Control şi care prevede că personalul va fi preluat pe baza numărului de posturi, a "bunului său renume" şi a încrederii premierului, cu obligaţia semnării unui angajament de loialitate. Angajaţii care nu se vor încadra în aceste prevederi urmând să fie concediaţi, se arată în actul normativ.

Secretarul general al Guvernului a semnat, marţi, ordine de încetare a raportului de muncă distribuite angajaţilor Corpului de Control al premierului, documente în care se precizează că aceştia nu se încadrează în prevederile care permit menţinerea în funcţie în raport cu numărul de posturi şi de încrederea premierului.

Citeşte şi:

Angajaţii concediaţi din Corpul de Control al premierului dau Guvernul în judecată

Boc nuanţează angajamentul de loialitate impus angajaţilor Corpului de Control

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici