Fostul director al DFP Bihor, Ioan Lascău, condamnat la şapte ani de detenţie

Fostul director al Direcţiei Finanţelor Publice (DFP) Bihor, Ioan Lascău, a fost condamnat, vineri, la şapte ani de închisoare pentru fapte de corupţie, de către Tribunalul Bucureşti.

210 afișări
Imaginea articolului Fostul director al DFP Bihor, Ioan Lascău, condamnat la şapte ani de detenţie

Fostul director al DFP Bihor, Ioan Lascău, condamnat la şapte ani de detenţie (Imagine: Lee Chan/Mediafax Foto)

Totodată instanţa a decis ca aceasta să plătească 10.000 de lei cheltuieli de judecată statului român.

Decizia Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

În 22 decembrie 2006, procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Ioan Lascău, separând din dosar faptele lui Marius Vizer.

Din probele administrate de procurori a rezultat că în cursul lunii decembrie 2003, în calitate de director general adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor, Lascău Ioan a pretins suma de 18,5 miliarde de lei vechi, de la directorul unei societăţi comerciale din Oradea, pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, în vederea decontării preferenţiale a unor plăţi restante în valoare de aproximativ 18,5 miliarde de lei vechi, pentru lucrări efectuate de societatea orădeană în beneficiul Administraţiei Naţionale Apele Române SA, informa Direcţia Naţională Anticorupţie.

De asemenea, procurorii au dispus disjungerea dosarului în vederea cercetării separate, de către autorităţile judiciare competente din Republica Austria, a lui Ladislau Marius Vizer (cetăţean austriac de origine română, om de afaceri cu interese financiare în România), pentru complicitate la comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Disjungerea a fost dispusă având în vedere hotărârea din data de 14 martie 2006 a Tribunalului Bucureşti (rămasă definitivă) prin care s-a admis cererea învinuitului Vizer Ladislau Marius de transfer de proceduri cu privire la comiterea, de către acesta, a infracţiunii de trafic de influenţă, sub forma complicităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici