Fostul director general al Autorităţii Navale Române, trimis în judecată

Liviu-Aurelian Cazan, fost director general al Autorităţii Navale Române, a fost trimis în judecată de DNA, în stare de libertate, fiind acuzat de abuz în serviciu. Dosarul a fost trimis Tribunalului Constanţa.

129 afișări
Imaginea articolului Fostul director general al Autorităţii Navale Române, trimis în judecată

Fostul director general al Autorităţii Navale Române, trimis în judecată

"În cursul lunii martie 2016, inculpatul Cazan Liviu-Aurelian, în calitate de director general al Autorităţii Navale Române, a încălcat, cu rea credinţă, prevederile legale privitoare la buna gestiune financiară a fondurilor publice angajând o cheltuială nelegală (discreţionară, supraevaluată, vădit contrară principiilor regularităţii şi economicităţii plăţilor), aspect care a produs un prejudiciu instituţiei pe care o reprezenta în valoare de 849.646,092 euro (cu TVA ), concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru Compania Naţională „Administraţia Porturilor Dunării Fluviale S.A” Giurgiu (CN A.P.D.F.)", transmite DNA printr-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, pe 31 martie 2016, Liviu-Aurelian Cazan, "pentru a ajuta la ieşirea din insolvenţă a CN A.P.D.F., a achiziţionat din patrimoniul acestei societăţi două corpuri de clădire (unul dintre acestea fiind în stare avansată de degradare), la un preţ supraevaluat, de 1.380.381 euro, având la bază motive tehnice false, artificial introduse."

"Acţiunile deliberate ale inculpatului Cazan Liviu-Aurelian, care a urmărit “cu orice preţ” achiziţia ambelor imobile, deşi numai unul era util Autorităţii Navale Române, au condus la efectuarea unor plăţi ilegale, ceea ce a produs un impact negativ asupra bugetului Autorităţii Navale Române, cu consecinţe deosebit de grave", susţine DNA.

Procurorii spun că Autoritatea Navală Română nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici