Fostul prefect de Cluj, după audieri la Poliţia Rutieră: Regret enorm, voi răspunde în faţa legii

Fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon, care a lovit cu maşina, pe o trecere de pietoni, o femeie şi un copil, a fost audiat, luni, timp de două ore şi jumătate, la sediul Poliţiei Rutiere, iar la ieşire a spus că "regretă enorm" cele întâmplate şi că va răspunde în faţa legii.

86 afișări
Imaginea articolului Fostul prefect de Cluj, după audieri la Poliţia Rutieră: Regret enorm, voi răspunde în faţa legii

Fostul prefect de Cluj, după audieri la Poliţia Rutieră: Regret enorm, voi răspunde în faţa legii (Imagine: Adriana Neagoe-Mediafax Foto)

Platon a ieşit, în jurul orei 12.00, din sediul Poliţiei Rutiere Cluj şi a fost urcat într-o maşină de Poliţie pentru a fi dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

"Regret enorm această tragedie şi nenorocire. Voi răspunde în faţa legii", a spus Platon.

Fostul prefect a ajuns, luni dimineaţă, la Poliţia Rutieră Cluj, unde a fost audiat în legătură cu accidentul pe care l-a provocat vineri seară, pe o trecere de pietoni din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, inspectorul Gina Pop, a declarat că fostul prefect este acuzat de vătămare corporală gravă din culpă, ucidere din culpă şi conducere pe drumurile publice având permisul suspendat.

"Călin Platon a fost citat pentru luni dimineaţă la sediul Poliţiei Rutiere Cluj pentru audieri. Ulterior, el va fi dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, cu propunerea de arestare preventivă", declara Gina Pop.

Fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon, în prezent inspector guvernamental, a lovit cu maşina, vineri seară, o femeie şi pe copilul acesteia, care se aflau pe o trecere de pietoni dintr-un cartier din Cluj-Napoca, în urma accidentului cele două victime fiind transportate în stare gravă la spital.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, inspectorul Gina Pop, declara că, în urma cercetărilor făcute în acest caz, s-a stabilit că fostul prefect Călin Platon avea permisul de conducere suspendat, însă avea dovada înlocuitoare. Ulterior, s-a stabilit că dovada era expirată.

"În urma cercetărilor s-a constatat că Platon avea dovada expirată şi este cercetat şi pentru conducere pe drumurile publice cu permisul suspendat. Dovada i-a fost eliberată în data de 5 august şi avea valabilitate 15 zile. Permisul de conducere i-a fost suspendat pentru depăşirea vitezei legale", preciza Pop.

Platon avea permisul suspendat pentru 90 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici