Fostul primar din Copăceni, Ilfov, reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Fostul primar al comunei Copăceni, Ilfov, Ioan Rădulescu, a fost reţinut, miercuri, de procurorii DNA, fiind acuzat că a luat 150.000 de euro de la o persoană pentru intervenţii la membrii Comisiei Locale de Fond Funciar.

1214 afișări
Imaginea articolului Fostul primar din Copăceni, Ilfov, reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Fostul primar din Copăceni, Ilfov, reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă (Imagine: Shutterstock)

Fostul edil a fost reţinut sub acuzaţiile de luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii martie 2008, Ioan Rădulescu, în calitate de primar al comunei Copăceni (calitate ce îi conferea de drept funcţia de preşedinte al Comisiei Locale de Fond Funciar Copăceni), a pretins şi primit de la o persoană denunţătoare suma de 150.000 de euro (din care, ulterior, i-a restituit acestuia 10.000 de euro, în echivalent lei), urmând ca în schimb să intervină pe lângă ceilalţi membri ai comisiei, astfel încât suprafeţele de teren ale unor persoane fizice ce aveau emise titluri de proprietate pe diverse suprafeţe de teren din comuna Copăceni şi care intenţionau să înstrăineze dreptul de proprietate, să fie poziţionate una lângă alta în cadrul unui plan parcelar (întocmirea acestuia fiind un atribut al Comisiei Locale de Fond Funciar Copăceni),

Ulterior, terenurile respective urmau să fie alipite în beneficiul denunţătorului cumpărător, având ca rezultat obţinerea unei suprafeţe de teren mai mare, ca şi tot unitar, până la o suprafaţă totală de 10 - 20 de hectare de teren agricol.

În luna octombrie, pe fondul discuţiilor purtate cu reprezentanţii persoanei denunţătoare (ce îi solicitau definitivarea lucrării parcelare în condiţiile stabilite iniţial sau în caz contrar restituirea „datoriei” de 140.000 de euro), Ioan Rădulescu, care nu mai exercita funcţia de primar al comunei Copăceni, a pretins foloase constând în nerestituirea „datoriei” de 140.000 de euro, urmând ca în schimb să intervină pe lângă actualii membri ai Comisiei Locale de Fond Funciar al comunei Copăceni, în vederea definitivării planului parcelar conform înţelegerii iniţiale avute cu denunţătorul la nivelul lunii martie 2008.

Rădulescu va fi prezentat, joi, de procurorii DNA, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici