Fostul primar Romeo Stavarache, achitat de Curtea de Apel Alba Iulia într-un dosar de tentativă la abuz în serviciu

Fostul primar al municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost achitat, miercuri, de Curtea de Apel Alba Iulia, după ce a fost condamnat de Tribunalul Bacău la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă la abuz în serviciu. Decizia este definitivă.

794 afișări
Imaginea articolului Fostul primar Romeo Stavarache, achitat de Curtea de Apel Alba Iulia într-un dosar de tentativă la abuz în serviciu

Fostul primar Romeo Stavarache, achitat de Curtea de Apel Alba Iulia într-un dosar de tentativă la abuz în serviciu (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Arhiva Foto Medifax)

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia l-au achitat, miercuri, pe Romeo Stavarache într-un dosar în care a fost condamnat pentru tentativă la abuz în serviciu pentru că ar fi aprobat repartizarea unei locuinţe către un subaltern. Stavarache a fost trimis în judecată în aprilie 2014, alături de de alte două persoane, angajate ale Primăriei Bacău la data faptelor.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că Romeo Stavarache, Pircu Gavril şi Muntianu Gheorghe, foşti angajaţi ai Primăriei Bacău, au fost achitaţi de acuzaţiile de săvârşire a infracţiunii de abuz în serviciu, în forma tentativei, iar în cazul lui Muntianu Gheorghe instanţa a înlăturat pedepsele pentru alte două infracţiuni reţinute, respectiv uz de fals şi conflict de interese.

„Admite apelurile declarate de inculpaţii Muntianu Gheorghe, Pircu Gavril şi Stavarache Romeo, împotriva sentinţei penale nr. 438/D/20.10.2015 pronunţate de Tribunalul Bacău. Achită pe inculpatul Stavarache Romeo, de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu în forma tentativei”, se arată în minuta deciziei instanţei.

După condamnare, primarul din Bacău, Romeo Stavarache, a fost suspendat din PNL, copreşedintele PNL Bacău, Tudoriţa Lungu spunând că el ar trebui să demisioneze din funcţia publică şi din partid.

În decizia luată, şefii PNL Bacău au invocat statutul partidului, care, potrivit acestora, prevede că orice membru care este condamnat de prima instanţă de judecată este automat suspendat din funcţie.

De altfel, în vara anului trecut, Stavarache a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Bacău a PNL, după ce procurorii DNA l-au reţinut pentru că ar fi primită mită 2,3 milioane de lei de la patru oameni de afaceri, acest dosar fiind în prezent pe rolul instanţei de judecată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici