Fostul şef de Parchet Cristian Hristescu a încălcat obligaţiile arestului la domiciliu. Acesta a fost la un hotel, însoţit de o femeie

Fostul şef al Parchetului Tribunalului Ialomiţa, Cristian Hristescu, a fost prins de poliţişti, joi, că a încălcat obligaţiile arestului la domiciliu, fiind depistat în parcarea unui hipermarket, după ce trecuse pe la un hotel, însoţit de o femeie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.

288 afișări
Imaginea articolului Fostul şef de Parchet Cristian Hristescu a încălcat obligaţiile arestului la domiciliu. Acesta a fost la un hotel, însoţit de o femeie

Fostul şef de Parchet Cristian Hristescu a încălcat obligaţiile arestului la domiciliu. Acesta a fost la un hotel, însoţit de o femeie (Imagine: Shutterstock)

Potrivit surselor citate, Cristian Hristescu, în vârstă de 44 de ani, a anunţat Poliţia că trebuie să ajungă, joi, la Curtea de Apel Bucureşti. În aceste condiţii, poliţiştii i-au întocmit acestuia un traseu pe care să-l urmeze şi de la care nu avea voie să se abată.

Cu toate acestea, Hristescu a fost prins de poliţişti în parcarea unui hipermarket din Sectorul 3, după ce, iniţial, trecuse pe la un hotel, unde a fost însoţit de o femeie, au mai spus aceleaşi surse.

Fostul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a fost lăsat de poliţişti să se întoarcă acasă, pe traseu stabilit, însă a fost întocmit un proces verbal de depistare, care a fost trimis Curţii de Apel Bucureşti, urmând ca magistraţii să hotărască dacă măsura arestului la domiciu va fi schimbată.

Cristian Hristescu se afla în arest la domiciliu din 18 februarie.

"În cursul acestei zile, ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale din I.G.P.R. şi poliţişti din cadrul I.P.J. Ialomiţa l-au depistat pe H. Cristian, de 44 de ani, în municipiul Bucureşti, într-o zonă care nu se afla pe traseul stabilit de poliţiştii Biroului de Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Ialomiţa. Întrucât acesta a fost depistat încălcând obligaţiile impuse, I.P.J. Ialomiţa urmează a informa parchetul competent, în vederea dispunerii de măsuri legale", a precizat Poliţia Română.

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Cristian Hristescu, a fost trimis în judecată, în 26 februarie, după ce a promis că va interveni într-un dosar instrumentat de Poliţie, dar şi într-o cauză aflată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, privindu-l pe un apropiat al său.

Hristescu a fost arestat în 29 ianuarie, iar ulterior instanţa supremă a dispus, în 18 februarie, ca el să fie arestat la domiciliu.

Curtea de Apel Bucureşti, care judecă dosarul lui Hristescu, a constatat, în 24 aprilie, legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu în cazul acestuia, menţinând măsura preventivă.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în 22 ianuarie, suspendarea acestuia din funcţia de prim-procuror al Parchetului Tribunalului Ialomiţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici