Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica rămâne în arest

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Cluj a respins, joi, recursul depus de acesta la decizia Tribunalului Cluj din 28 noiembrie, prin care judecătorii au constatat legalitatea măsurii arestării sale preventive.

165 afișări
Imaginea articolului Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica rămâne în arest

Radu Bica (Imagine:Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au decis respingerea recursului depus de Radu Bica la decizia Tribunalului Cluj din 28 noiembrie privind prelungirea măsurii arestării preventive, considerând recursul ca "nefondat".

Decizia Curţii de Apel Cluj este definitivă.

De asemenea, Bica a fost obligat la plata unor cheltuieli judiciare în favoarea statului de 200 de lei.

Fostul vicepreşedinte al CJ Cluj nu a făcut nicio declaraţie.

În 28 noiembrie, judecătorii Tribunalului Cluj au luat în discuţie legalitatea măsurii arestării preventive a lui Radu Bica, după ce a fost trimis în judecată pentru luare de mită, şi au constatat legalitatea măsurii arestării preventive, sentinţa fiind atacată pe loc cu recus.

În 31 octombrie, Radu Bica a fost reţinut de procurorii DNA, în urma unui flagrant, şi apoi arestat preventiv, fiind acuzat de luare de mită. Ulterior, Bica a făcut recurs la decizia arestării preventive, iar în 11 noiembrie judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au respins contestaţia acuzatului.

Prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, a emis ordinul de suspendare din funcţia de vicepreşedinte a Consiliului Judeţean a lui Radu Bica, după ce a primit de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia de respingere a recursului făcut de Bica la măsura arestării preventive.

În 25 noiembrie, Radu Bica şi femeia de afaceri Aspazia Droniuc au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Cluj, pentru fapte de corupţie.

Conform procurorilor DNA Cluj, Radu Bica a fost trimis în judecată pentru luare de mită, iar Aspazia Droniuc pentru dare de mită.

Celelalte persoane cercetate în dosar - avocatul Bogdan Aldea şi Robert Droniuc - au fost scoase de sub urmărire penală.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Cluj.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011 Radu Vasile Bica ar fi acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

Radu Bica şi-a pierdut calitatea de consilier judeţean şi pe cea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj după ce a fost exclus din PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici