Fotbalul face victime dincolo de ecrane!

Două femei şi doi bărbaţi din Iaşi au ajuns, în ultimele trei zile, la Spitalul "Sfântul Ioan" din Iaşi, după ce au încercat să se sinucidă din cauza unor discuţii în familie legate de meciurile din cadrul Campionatului European de Fotbal, au anunţat, marţi, reprezentanţii acestei unităţi medicale.

13 afișări
Imaginea articolului Fotbalul face victime dincolo de ecrane!

Fotbalul face victime dincolo de ecrane! (Imagine: Mediafax Foto)

"Cele două femei au fost internate sâmbătă seară, în timpul meciului de deschidere a Campionatului, iar cei doi bărbaţi au ajuns la spital luni seară, chiar în timpul meciului România-Franţa. Cei patru pacienţi au avut tentative de suicid, fie înghiţind pastile, fie clor. Ei mi-au povestit că au recurs la acest gest după ce s-au certat cu partenerii", a declarat, marţi, dr. Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire Urgenţe de la Spitalul "Sfântul Ioan" din Iaşi.

Medicii le-au acordat îngrijirile medicale celor patru persoane, care se află acum în afara oricărui pericol.

Conform sursei citate, cele două femei, în vârstă de 27 şi, respectiv, 51 de ani, erau supărate că partenerii lor acordau prea multă atenţie meciurilor de fotbal, beau şi erau zgomotoşi. Ambele au înghiţit câte un pumn de pastile.

Pacienta mai tânără le-a povestit medicilor că a recurs la acest gest după ce partenerul, total absorbit de meci, a trimis-o în repetate rânduri să-i cumpere bere, ţigări şi să îi facă mici. Femeia mai în vârstă s-a supărat pentru că soţul său şi-a încălcat promisiunea de a nu mai bea şi în timpul meciului s-a îmbătat.

De cealaltă parte, cei doi bărbaţi, în vârstă de 26 şi 59 de ani, au încercat să-şi ia viaţa fiind exasperaţi că femeile nu îi lăsau să se uite la meci. Pacientul mai tânăr era necăsătorit, fără ocupaţie, şi locuia împreună cu părinţii. În timpul meciului, s-a certat cu mama sa şi a încercat apoi să-şi pună capăt zilelor prin trei metode diferite: a luat un pumn de pastile, a băut clor, apoi a încercat să se arunce de la balcon. În cele din urmă el a fost imobilizat de familie şi dus la spital.

Pacientul mai în vâstă s-a certat cu soţia sa, tot din cauza meciului, şi a băut clor.

"Am discutat şi cu diferiţi psihologi şi am ajuns la concluzia că, în această perioadă, căldura, fotbalul, băutura şi hormonii tiroidieni alcătuiesc o combinaţie explozivă. Ne aşteptăm la noi incidente de acest fel, până la sfîrşitul Campionatului", a adăugat Ciuhodaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici