FOTO Aradul, invadat de marionete, în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie

Peste 60 de spectacole ale teatru de marionete din ţară şi din străinătate sunt prezentate, de marţi, publicului, la Arad, în cadrul celei de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie „Euromarionete”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

135 afișări
Imaginea articolului FOTO Aradul, invadat de marionete, în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie

Aradul, invadat de marionete, în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie

Cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie „Euromarionete” a început marţi la Arad şi ţine până pe data de 20 mai, fiind prezentate publicului peste 60 de spectacole din ţară şi străinătate.

Conform directorului Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, Bogdan Costea, 21 de spectacole vor fi prezentate pe scena mare a Teatrului Clasic Arad, a Trupei de Marionete şi, pentru prima dată, în sala Cinema Arta. Alte peste 40 de spectacole se vor juca în diverse spaţii din municipiul Arad, cum ar fi zone pietonale, parcuri, şcoli sau licee.

„Lumea va fi probabil contrariată când spun că în cinci zile vor fi 60 de reprezentaţii, dar pot să am şi o explicaţie practică, şi anume faptul că vor fi spectacole reprezentante cu acelaşi titlu de două ori, în două spectacole, la Sala Mare Teatrul Clasic <Ioan Slavici> Arad, la sala Marionete şi în spaţii din exteriorul clădirilor. Vor fi, de asemenea, minispectacole care vor putea să fie regăsite în spaţii ale Aradului, cum ar fi în pieţe, intersecţii sau zone pietonale. Ca un element inedit putem să spunem că artiştii care vor veni să susţină minispectacolele lor vor putea fi regăsiţi în pauzele din programul şcolar al unei zile în unităţile de învăţământ, cu îngăduinţa, bineînţeles, a conducerilor şcolilor şi liceelor, am găsit această nişă de reprezentare pentru invitaţii noştri”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, directorul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, Bogdan Costea.

Festivalul este o sărbătoare a teatrului dedicată păpuşarilor şi păpuşilor de pretutindeni – este un eveniment în care măiestria, ingeniozitatea şi creativitatea vor fi la cel mai înalt nivel, mai spun organizatorii.

Pe lângă trupele din toată ţara, la festivalul de la Arad mai vin trupe din Anglia, Germania, Grecia, Italia, Portugalia şi Ungaria.

„Un ultim moment al festivalului se va întâmpla în data de 20 mai, în Parcul Europa, dacă e vremea favorabilă. Dacă vremea nu va fi favorabilă, momentul va fi găzduit de holul mare al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. Într-un fel de meeting se vor reuni aceste forme de teatru stradal, în care publicul poate să îşi imagineze un traseu intinerant de la un minispectacol la celălalt, care se vor întâmpla concomitent. Aşadar un eveniment care ne dorim să fie unul mult mai constitent faţă de ceilalţi ani, să fie unul care să aibă un impact major asupra tinerilor spectatori şi asupra familiilor care vor veni la spectacole”, a mai declarat Costea.

Ediţia aniversară a Festivalului acordă o atenţie deosebită unei ramuri puţin vizibilă în România, teatrul de păpuşi itinerant. Vasilache şi Marioara – celebrele păpuşi autohtone – sunt gazdele primitoare ale marii familii europene din care fac parte artişti ambulanţi, vedete de necontestat ale teatrului de păpuşi itinerant care de secole străbat în lung şi-n lat drumurile Europei.

Se spune că una dintre primele forme de teatru practicate în Ţările Române, pe la începutul secolului al XIX-lea, a fost, de fapt, un teatru de păpuşi.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe www.biletmaster.ro sau la casieria Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici