FOTO | Incendiul din Parcul Domogled, în a treia zi consecutiv: Intervenţia pompierii din Mehedinţi îngreunată de caniculă

Pompierii din Mehedinţi se luptă cu incendiul din Parcul Domogled pentru a treia zi consecutiv, intervenţia fiind îngreunată de caniculă. Reprezentanţii ISU Mehedinţi au fost nevoiţi să cheme pompierii la lucru din timpul liber, transmite corespondentul MEDIAFAX.

380 afișări
Imaginea articolului FOTO | Incendiul din Parcul Domogled, în a treia zi consecutiv: Intervenţia pompierii din Mehedinţi îngreunată de caniculă

Incendiul din Parcul Domogled, în a treia zi consecutiv: Intervenţia pompierii din Mehedinţi îngreunată de caniculă

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, Flavius Iscru, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că incendiul izbucnit joi în Parcul Naţional Domogled, care a cuprins aproximativ 10.000 de metri pătraţi de pin şi vegetaţie uscată, nu a fost stins, operaţiunea fiind îngreunată de temperaturile ridicate.

(Imagine: ISU Mehedinţi)

Reprezentanţii ISU Mehedinţi au fost nevoiţi să cheme pompierii la lucru din timpul liber, pentru a continua lupta cu flăcările, acţionând cu un elicopter al unităţii de aviaţie a Ministerului Afacerilor Interne.

"Incendiul se manifestă în continuare în zonele alpine din Parcul Naţional Domogled. Se acţionează neîntrerupt cu elicopterul IGAv, dotat cu dispozitiv special de stingere, însă acţiunea este zădărnicită de temperaturile extreme, peste 40 de grade. Pompierii supraveghează baza versantului pentru a elimina riscul de propagare în pădurea de foioase. ISU Mehedinţi a fost foarte solicitat în ultimele 48 de ore cu incendii de intensitate foarte mare, în multe locuri pe perioade lungi de timp şi care au necesitat aducerea de acasă a turelor libere. Temperaturile extreme vor continua şi în zilele următoare", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

(Imagini: ISU Mehedinţi)

Incendiul a izbucnit, joi, în Parcul Domogled, în aceeaşi zonă în care izbucnise cel din iulie, când a fost stins după patru zile de intervenţii.

În paralel, poliţiştii din Mehedinţi au deschis o anchetă pentru a stabili cauza incendiului de pădure.

(Imagini: ISU Mehedinţi)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici