FOTO | Lupii Negri din Iaşi s-au întors din Afganistan. Militarii români au asigurat securitatea la Kandahar

Militarii Batalionului 151 Infanterie ”Lupii Negri” din Iaşi, plecaţi în februarie în a patra misiune în Afganistan, s-au întors acasă. ”La plecare, v-am dorit o misiune bună, nu o misiune uşoară. Iată că după şase luni pot să spun că a fost într-adevăr o misiune bună”, le-a spus şeful.

1746 afișări
Imaginea articolului FOTO | Lupii Negri din Iaşi s-au întors din Afganistan. Militarii români au asigurat securitatea la Kandahar

FOTO | Lupii Negri din Iaşi s-au întors din Afganistan. Militarii români au asigurat securitatea la Kandahar

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Ultimul detaşament al Lupilor a ajuns pe aeroportul Iaşi joi după-amiază, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cu acelaşi avion al Forţelor Aeriene Române a fost adus la Iaşi şi drapelul de luptă al Batalionului 151 Infanterie, care a fost decorat de către preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul ”Virtutea Militară” în grad de Comandor.

Momentul a fost marcat printr-un ceremonial militar pe pista Aeroportului Iaşi.

”Sunt foarte, foarte bucuros pentru prestaţia pe care aţi avut-o în teatrul de operaţii şi pentru faptul că v-aţi întors toţi acasă. Aţi dovedit pe parcusul celor şase luni că sunteţi oameni serioşi, profesionişti şi responsabili şi acum şase luni îmi aduc aminte că v-am dorit o misiune bună, nu o misiune uşoară. Iată că după şase luni pot să spun că a fost într-adevăr o misiune bună, în care aţi dovedit că Lupii Negri şi militarii din Brigada 15 Mecanizată sunt oameni profesionişti pe care se poate baza armata română. Vă felicit şi vă doresc <Bine aţi venit acasă>”, le-a spus militarilor colonelul Dragoş Iacob, comandantul Brigăzii 15 Mecanizate Iaşi.

Drapelul de luptă al Batalionului 151 Infanterie a fost decorat de către preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul ”Virtutea Militară” în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari.

Militarii Batalionul 151 Infanterie ”Lupii Negri” au predat misiunea de asigurare a securităţii bazei Kandahar colegilor de la Batalionul 280 "Valter Mărăcineanu".

Lupii Negri din Iaşi au plecat în februarie în deşert, să asigure securitatea în Kandahar, în cea de-a patra misiune în Afganistan. Ei au preluat misiunea NATO Resolute Suport de la Rechii Albi din Constanţa, asigurând securitatea aeroportului din Kandahar şi a împrejurimilor acestuia, alături de forţele de securitate afgane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici