FOTO | Un bărbat care a furat mai multe reptile de la Vivariul Universităţii „Babeş-Bolyai” a fost reţinut

Un bărbat din comuna Floreşti, judeţul Cluj, a fost prins în flagrant delict de oamenii legii în timp ce voia să vândă reptile pe care, anterior, le furase din Vivariul Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB). Individul a fost reţinut pentru 24 de ore, conform Poliţiei Cluj.

1387 afișări
Imaginea articolului FOTO | Un bărbat care a furat mai multe reptile de la Vivariul Universităţii „Babeş-Bolyai” a fost reţinut

FOTO | Un bărbat care a furat mai multe reptile de la Vivariul Universităţii „Babeş-Bolyai” a fost reţinut

Potrivit unui comunicat al IPJ Cluj transmis, duminică, bărbatul respectiv a mai furat din Vivariu şi un încălzitor pentru reptile.

„Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar, Compartimentul Investigaţii Criminale, au organizat o acţiune de prindere în flagrant delict a unui bărbat de 35 de ani, din comuna Floreşti, bănuit de sustragerea de reptile. Sub pretextul achiziţionării a doi şerpi, persoana vătămată şi poliţiştii s-au deplasat la domiciliul bărbatului şi au identificat un şarpe Boa Curcubeu, acesta fiind cel sustras dintr-un vivariu din Cluj-Napoca. De asemenea, au identificat şi un încălzitor pentru reptile, care, de asemenea, ar fi fost sustras din incinta vivariului. În baza probatoriului administrat, poliţiştii l-au reţinut 24 de ore pe bărbat pentru comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată”, se arată în comunicat.

Conform investigaţiilor efectuate de poliţiştii clujeni, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, bărbatul ar fi profitat de lucrările de modernizare care se efectuau în clădirea respectivă şi ar fi pătruns fără drept în Vivariu de unde ar fi sustras un şarpe de porumb – Corn snake, o şopârlă Gecko Crested, un şarpe Boa Curcubeu şi un încălzitor pentru reptile, cauzând un prejudiciu total de circa 1.700 de lei.

„În urma acţiunii flagrante, s-a reuşit recuperarea şarpelui Boa şi a încălzitorului pentru reptile, în valoare de 1100 de lei. Şarpele a fost evaluat la 1000 de lei iar încălzitorul la 100 de lei”, se mai arată în comunicatul IPJ Cluj.

Vivariul de unde au fost sustrase reptilele este cel al Universităţii ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.

Surse judiciare au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că bărbatul ar fi declarat poliţiştilor la audieri că şopârla Gecko Crested ar fi reuşit să o vândă, iar şarpele de porumb ar fi decedat, amble reptile fiind evaluate la câte 300 dc lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici