Video FOTO, VIDEO Capitala, sub COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol / Localităţi fără curent în judeţele Giurgiu şi Ilfov / Camion derapat pe pod între Voluntari şi Afumaţi

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori pentru Bucureşti şi alte 11 judeţe din sud-estul ţării, valabil vineri între orele 02.00 - 18.00.

5009 afișări

VEZI GALERIA VIDEO MAI JOS

UPDATE 10.34 Camion derapat pe pod între Voluntari şi Afumaţi. Copaci căzuţi în Capitală din cauza viscolului

Un camion a derapat pe pod între Voluntari şi Afumaţi (judeţul Ilfov), pe sensul către Urziceni. Accesul pe E 85 este permis până la Afumaţi, fiind instituit un filtru la ieşirea din Bucureşti. În Bucureşti, doi copaci au fost doborâţi de viscol.

Un copac a căzut pe o maşină în zona Şoseaua Colentina, pompierii fiind solicitaţi pentru a interveni. O intervenţie similară a avut loc şi pe Calea Moşilor, după ce un copac a căzut pe carosabil. Nicio persoană nu a fost rănită.

În ceea ce priveşte traficul rutier din Bucureşti, poliţiştii anunţă că se circulă în condiţii de iarnă, însă nu sunt maşini blocate. Bucureştenii sunt nemulţumiţi că nu se intervine şi în zonele destinate pietonilor.

"E foarte greu, abia poţi merge pe trotuar, în staţii e zăpadă mare, maşinile sunt parcate de nu poţi trece printre ele. Asta e, aşa e în fiecare iarnă, prima zăpada mare şi toate după ea ne iau prin surprindere. Mai văd utilaje de deszăpezire pe stradă, dar pe trotuare nu dă nimeni cu lopata. Trebuie să ajung la spital, că altfel nu ieşeam din casă", spune o femeie de 50 de ani din Capitală.

Alţii bucureşteni preferă să vadă partea bună a vremii: se bucură de prima ninsoare.

"Mie îmi place cum e. Da, mă chinui, merg mai greu, zăpada şi pe trotuar şi pe şosea, autobuzele întârzie şi când ajung e înghesuială, dar măcar simt şi eu că a venit iarna. Se mai spală un pic din praf şi din mizerie şi e aer curat. N-am prea văzut până acum angajaţi de la salubritate, doar aşa, sporadic, pe ici pe colo. Oricum, nu ştiu de ce să ne mai miram, că aşa e de fiecare dată, indiferent cine e primar, premier sau preşedinte", spune Marian, în vîrstă de 40 de ani.

UPDATE 10:00 Enel: Localităţi fără curent în judeţele Giurgiu şi Ilfov din cauza viscolului

E-Distribuţie Muntenia anunţă că din cauza viscolului au fost afectate reţelele electrice din Giurgiu şi Ilfov, fiind probleme în localitatea Petrăchioaia (Ilfov) şi în localităţile Floreşti, Greaca, Zboiu (Giurgiu).

"În data de 6 ianuarie, la ora 8:00, situaţia se prezenta astfel: în judeţul Ilfov au rămas nealimentate 2 linii electrice aeriene de medie tensiune şi 12 posturi de transformare, fiind afectată parţial localitatea Petrăchioaia; în judeţul Giurgiu au rămas nealimentate parţial 7 linii electrice aeriene de medie tensiune şi 115 posturi de transformare, fiind afectate localităţile Floreşti, Greaca, Zboiu; în Bucureşti există deranjamente punctuale pentru soluţionarea cărora intervin echipele E-Distribuţie Muntenia", transmite Enel.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupţi, chiciură depusă pe elemente de reţea, informează compania.

13 echipe E-Distribuţie Muntenia şi ale contractorilor companiei lucrează pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

Codul portocaliu de ninsori şi viscol a intrat în vigoare vineri, la ora 02.00, şi este valabil până la ora 18.00, anunţă meteorologii.

"În a doua parte a nopţii de joi spre vineri (05/06 ianuarie) şi în cursul zilei de vineri (06 ianuarie), în Municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea,temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70...85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada", informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Meteorologii au emis şi o avertizare de tip cod galben de ninsori pentru 15 judeţe, valabilă în intervalul 05 ianuarie, ora 22.00 - 06 ianuarie, ora 20.00

"În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării şi va cuprinde sudul, centrul şi estul ţării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent. Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpaţii Meridionali rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată şi troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei", transmite ANM. 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici