Franţa votează pentru a limita ,,fast fashion” cu o suprataxă de mediu

Camera inferioară a parlamentului francez a votat o serie de măsuri pentru a limita excesele de modă rapidă ieftină, în special articolele producătorilor chinezi de masă, scrie The Guardian.

487 afișări
Imaginea articolului Franţa votează pentru a limita ,,fast fashion” cu o suprataxă de mediu

Franţa votează pentru a limita ,,fast fashion” cu o suprataxă de mediu

Această decizie transformă Franţa în prima ţară din lume care aduce în discuţie şi supune la vot măsuri care să limiteze excesele de modă rapidă ieftină, relevă sursa citată. Iniţiativa trebuie să mai primească votul final din partea Senatului.

În cadrul proiectului propus se numără măsuri care vizează interzicerea publicităţii pentru cele mai ieftine produse textile şi o taxă de mediu pentru articolele cu preţuri mici şi accesibile, potrivit France24.

Piaţa franceză de haine a fost inundată de haine ieftine de import, în timp ce mai multe mărci autohtone şi-au declarat falimentul.

Începând de anul viitor, este prevăzută o suprataxă legată de amprenta ecologică a modei rapide în valoare de 5 euro pe articol, care va ajunge la 10 euro până în 2030. Cu toate acestea, taxa nu poate depăşi 50% din preţul unui articol, scrie The Guardian.

Moda de lux este o piatră de temelie a economiei franceze datorită unor mărci de lux de top la nivel mondial, precum Louis Vuitton, Chanel, Hermes, Dior şi Cartier.

Segmentul francez al modei de calitate inferioară a pierdut teren în faţa rivalilor europeni Zara, H&M şi, mai recent, în faţa giganţilor chinezi Shein şi Temu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici