Fratele şefului Curţii Constituţionale, schimbat de la CNCIR pentru nereguli constatate în 2013. Mircea Zegrean acuză o acţiune politică

Mircea Vasile Zegrean a fost schimbat de la conducerea Compania Naţionale pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune (CNCIR), unde se afla din martie 2010, numit fiind de ministrul de atunci al Economiei în Guvernul Boc, Ion Ariton.

1937 afișări
Imaginea articolului Fratele şefului Curţii Constituţionale, schimbat de la CNCIR pentru nereguli constatate în 2013. Mircea Zegrean acuză o acţiune politică

Fratele şefului Curţii Constituţionale, schimbat de la CNCIR pentru nereguli constatate în 2013. Mircea Zegrean acuză o acţiune politică (Imagine: Shutterstock)

Decizia de schimbare din funcţie a fost luată joi de către Consiliul de Administraţie, convocat în aceeaşi zi la Ministerul Economiei.

Contactat de MEDIAFAX, Mircea Vasile Zegrean a declarat că a fost convocat joi la minister pentru acest Consiliu şi i s-a adus la cunoştinţă că este demis de la conducerea CNCIR, fiind invocate anumite constatări dintr-un raport finalizat de Corpul de Control al Guvernului la finele anului trecut.

El a precizat că, în urma acelui raport de control care a fost transmis şi Parchetului, nu a fost contactat de către organele de urmărire penală, astfel că apreciază demiterea sa din funcţie ca fiind "o problemă politică".

"Este o acţiune concertată de a-i scoate din structurile guvernamentale pe cei care au făcut sau mai fac parte din alte partide decât cele de la putere", a susţinut Zegrean, care a făcut parte din PDL până în 2012.

Directorul CNCIR a mai arătat că, în acest an, ca şi anul trecut, compania a înregistrat un profit brut de 5 milioane euro şi a achitat dividende la buget de 15,5 milioane lei.

La finele anului trecut, Corpul de Control al Guvernului a finalizat un raport în care directorul Zegrean era acuzat că a aprobat pentru angajaţi salarii de două-trei ori mai mari, prejudiciind astfel patrimoniul instituţiei, că a acordat concediu de odihnă cu plată unui director arestat preventiv pentru corupţie deşi, în astfel de cazuri, contractul de muncă trebuia suspendat, că nu a înregistrat venituri ale companiei din penalităţi contractuale, că a încheiat contracte de asistenţă juridică fără să fie necesare şi că a înregistrat ilegal unele cheltuieli pentru întreţinerea imobilului şi că se află într-o posibilă situaţie de conflict de interese deoarece a semnat contracte de prestări servicii cu o firmă la care era angajată soţia sa.

Concluziile raportului au fost transmise atunci şi Parchetului.

Directorul CNCIR, Mircea Zegrean, este fratele lui Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici