FSB a ucis bielorus bănuit că pregătea un atac în Rusia

Un bielorus care plănuia „un act de terorism” în Rusia în numele Ucrainei a fost ucis în regiunea rusă Karelia, informează agenţia de presă RIA Novosti.

375 afișări
Imaginea articolului FSB a ucis bielorus bănuit că pregătea un atac în Rusia

FSB ucide un bielorus acuzat că pregătea un atac în Rusia

Bărbatul ar fi fost împuşcat mortal de agenţii FSB, întrucât, potrivit serviciilor ruse, plănuia „un act terorist” în numele Ucrainei, în regiunea Karelia, din nordul Rusiei.

FSB a declarat că „a confiscat arme şi un dispozitiv exploziv improvizat” după împuşcătură. Potrivit agenţiei ruse, bărbatul intenţiona să arunce în aer o clădire administrativă din oraşul Oloneţ, la aproximativ 250 de kilometri de graniţa cu Finlanda.

„În timpul arestării, criminalul a deschis focul cu o armă de foc asupra ofiţerilor serviciilor speciale şi a fost neutralizat în timpul confruntării”, a transmis RIA Novosti, citând FSB.

Potrivit FSB, dispozitivul exploziv improvizat a fost realizat folosind un dispozitiv din plastic fabricat în Marea Britanie şi avea un detonator fabricat în SUA.

Citând surse anonime, presa rusă a aflat că numele bărbatului ar fi Nikolai Alekseev, un activist de 49 de ani din Belarus, care a participat la protestele opoziţiei în 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici