FSLI: Ministrul nu ne-a dat niciun răspuns concret. Vom continua protestele

Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Liviu Pop, a spus că este nemulţumit de întâlnirea pe care a avut-o cu ministrul Educaţiei întrucât acesta nu le-a promis profesorilor că va susţine în Guvern grila maximă de salarizare.

75 afișări
Imaginea articolului FSLI: Ministrul nu ne-a dat niciun răspuns concret. Vom continua protestele

FSLI: Ministrul nu ne-a dat niciun răspuns concret. Vom continua protestele (Imagine: Mihaela Dumitrascu/Mediafax Foto)

"Una dintre principalele revendicări vizează Legea salarizării unitare unde aşteptăm susţinere din partea ministrului. Acesta nu ne-a asigurat că în Guvern va susţine grila noastră maximă de salarizare. Din punctul de vedere al celorlalte aspecte, nimic concret", a precizat Liviu Pop.

Întrebat cum a reacţionat ministrul la solicitarea lor de a-şi da demisia, demnitarul a răspuns că fiecare este liber să solicite acest lucru. Ministrul a notat problemele cu care au mers la el sindicaliştii dar nu le-a dat niciun răspuns concret.

"Vom continua protestele. Ministrul a notat problemele dar nu ne-a dat niciun răspuns concret decât proiecte pe termen lung. Suntem obligaţi să ne continuăm demersurile. Există on-line o petiţie publică", a mai spus secretarul FSLI.

El a precizat că vor continua acţiunile de senzibilizare ale celorlalte autorităţi ale statului pentru că, din păcate, banii nu sunt la MECS, ci la Ministerul de Finanţe şi la primul ministru.

În opinia secretarului FSLI, mitingul şi-a atins scopul, la el participând aproape 9.000 de membri de sindicat.

"A fost o acţiune reuşită. În învăţământ domneşte o stare de nemulţumire generală, ne vom alia cu siguranţă protestelor stabilite de confederaţiile sindicale după ce vom avea o discuţie cu membrii noştri de sindicat", a mai spus Pop.

El a precizat că există câteva demersuri care depind de ministrul Educaţiei, respectiv reducerea de personal, blocarea posturilor, organizarea programelor şcolare, baza materială, transportul şcolar, depolitizarea funcţiilor de conducere. Pop a susţinut că este necesară demisia întregului cabinet Boc, nu numai a ministrului Educaţiei. "Cu siguranţă cerem demisia întregului cabinet nu numai a ministrului Educaţiei pentru că cabinetul Boc nu are nicio credibilitate", a conchis Pop.

Secretarul general al FSLI a purtat o discuţie cu ministrul Educaţiei care a durat peste o oră şi jumătate.

Protestul a început la ora 11.00 în Piaţa Victoriei. La ora 12.30, cadrele didactice au plecat în marş spre ministerele Muncii şi al Educaţiei. La finalul întâlnirii, Botiş a ieşit în mijlocul sindicaliştilor FSLI care protestau la Ministerul Muncii, fără a le prezenta însă soluţii concrete la problemele lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici