Un funcţionar din Botoşani a fost demis pentru că posta bancuri pe Facebook, în timpul serviciului/ Ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de Control într-un judeţ în care directorul refuză să demisioneze

Ministru Sănătăţii a declarat pentru MEDIAFAX că a dispus demiterea unui director adjunct din cadrul Direcţia de Sănătate Publică Botoşani pentru că, în timpul serviciului, posta bancuri pe Facebook, acesta având şi atribuţii legate de vaccinare.

2284 afișări
Imaginea articolului Un funcţionar din Botoşani a fost demis pentru că posta bancuri pe Facebook, în timpul serviciului/ Ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de Control într-un judeţ în care directorul refuză să demisioneze

Un funcţionar din Botoşani a fost demis pentru că posta bancuri pe Facebook, în timpul serviciului. Dispoziţia a venit chiar de la ministru

"Mi-a fost sesizat faptul că, în timpul programului, între orele 14.00-15.00, domnia sa posta bancuri şi alte lucruri pe Facebook, în condiţiile în care dumneaei răspunde de asistenţa medicală şi era director adjunct pe asistenţă medicală, deci avea nenumărate atribuţii în ceea ce priveşte înclusiv vaccinarea. M-am gândit să o scutesc de aceste atribuţii, că să aibă mai mult timp să stea pe Facebook", a declarat pentru MEDIAFAX, Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Florian Bodog a precizat că acesta a fost singurul motiv pentru care a luat această decizie, iar directoarea nu a prezentat niciun argument în apărarea sa.

"Am rugat-o pe directoarea DSP din minister să ia legătura cu dânsa, nu a dat nicio explicaţie, nu am primit nicio explicaţie, aşa că i-am încetat mandatul. Motivul demiterii este că în timpul serviciului face altceva decât ceea ce are în fişa postului", a adăugat ministrul Sănătăţii.

Pe lângă funcţia de conducere din cadrul Direcţia de Sănătate Publică Botoşani, Laura Acatrinei este şi medic epidemiolog.

Pe pagina personală de Facebook, de exemplu, vineri, în intervalul 09.53-16.44, a avut 14 postări, cele mai mult fiind bancuri şi citate.

Ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de Control la DSP Caraş-Severin.Directorul refuză să demisioneze

Ministrul Sănătăţii a declarat pentru MEDIAFAX că a trimis Corpul de control la DSP Caraş-Severin pentru a face verificări, după ce directorul unităţii a refuzat să îşi dea demisia, măsură cerută de Florian Bodog din cauza ratei mici de vaccinare.

"La Caraş-Severin toţi ceilalţi directori şi-au recunoscut vina, iar directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică a spus că nu are nicio vină. Eu am trimis Corpul de Control să vadă ce măsuri legale a luat acest director, în timpul campaniei de vaccinare, cu privire la verificări. Directorul-adjunct şi-a dat demisia", a declarat pentru MEDIAFAX Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii a anunţat schimbarea conducerii Direcţiilor de Sănătate Publică din judeţele Caraş Severin, Hunedoara, Neamţ, Prahova şi Ilfov, rata de vaccinare în aceste zone fiind sub 50%.

Printre cei a căror demisie a fost solicitată este şi directorul DSP Caraş-Severin, care refuză să o facă.

Potrivit Raportului privind Programul Naţional de Vaccinare, publicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cinci direcţii de sănătate publică nu au reuşit să îşi îndeplinească misiunea legală, rata de vaccinare la nivel judeţean fiind, în aceste cazuri, sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat.

În cazul celorlalţi directori de direcţii de sănătate publică din ţară, s-a decis transmiterea unui avertisment scris.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici