Mircea Radulian (INFP): Un cutremur de peste 4 nu este neobişnuit/ Seismul produs în judeţul Buzău, simţit şi la Bucureşti, a fost revizuit la magnitudinea de 4,6

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit magnitudinea şi adâncimea seismului produs în judeţul Buzău, de la 4,4 grade pe scara Richter la 4,6 grade, respectiv de la adâncimea de 120 de kilometri la 96,6 kilometri. Iniţial, cutremurul a fost evaluat la magnitudinea de 4,4 pe scara Richter.

7316 afișări
Imaginea articolului Mircea Radulian (INFP): Un cutremur de peste 4 nu este neobişnuit/  Seismul produs în judeţul Buzău, simţit şi la Bucureşti, a fost revizuit la magnitudinea de 4,6

Cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter în Vrancea

De asemenea, INFP a revizuit şi adâncimea cutremurului, de la 120 de kilometri la 96,6 kilometri.

Cutremurul s-a produs, marţi, la ora 13.27.50, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (20km), Covasna (41km), Întorsura Buzăului (46km), Mizil (55km) şi Buzău (53km).

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, seismul a fost simţit şi la Bucureşti.

”În urmă cu puţin timp s-a produs un cutremur în zona Vrancea, cu o magnitudine de 4,4 potrivit primelor estimări. (...) Până în acest moment nu au fost raportate pagube sau victime”, arăta Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Mircea Radulian (INFP): Un cutremur de peste 4 grade nu este neobişnuit

Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a explicat că este normal, ca la un anumit interval de timp, să apară câte un cutremur de 4,4 pe scara Richter. În iunie, au mai fost două astfel de seisme.

"Dacă avem în vedere că ultimele cutremure de peste 4 grade au fost în iunie, deci a fost o activitate mai scăzută în ultimul timp, iar acum a urmat acest cutremur de 4,4, care este un seism moderat şi, care apare destul de frecvent, o dată pe lună, deci, nu este neobişnuit. În mod normal, nu prea se resimt aceste cutremure, a fost la limita la care se poate simţi, este posibil să se se fi simţit în partea din Câmpia Română", a declarat pentru MEDIAFAX, Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Întrebat dacă un astfel de cutremur ar reprezenta un pericol pentru populaţie, acesta a precizat că "nu reprezintă un pericol şi în niciun caz cu produce pagube, iar activitatea în zona Vracea îşi urmează un regim destul de regulat şi atunci, este de aşteptat să mai apară şi cutremurele acestea".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici