Furnizorii de asistenţă medicală trebuie să aibă, din 2012, certificat de calitate ISO

Furnizorii din asistenţa medicală ambulatorie pentru specialităţile clinice, inclusiv recuperarea-reabilitarea sănătăţii şi pentru medicină dentară trebuie să aibă, până în 31 decembrie 2011, certificat de calitate ISO, potrivit proiectului contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei.

54 afișări
Imaginea articolului Furnizorii de asistenţă medicală trebuie să aibă, din 2012, certificat de calitate ISO

Furnizorii de asistenţă medicală trebuie să aibă, din 2012, certificat de calitate ISO (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a pus în dezbatere publică proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2011.

Conform proiectului de act normativ, până la data de 31 decembrie 2011 furnizorii din asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialitatile clinice, inclusiv recuperare-reabilitare a sănătăţii şi pentru medicina dentară, trebuie să implementeze sistemul de management al calităţii în conformitate cu SR EN ISO 9001:2001, dată după care acesta devine criteriu de eligibilitate pentru a putea intra în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Această prevedere este aplicabilă şi furnizorilor de servicii de planificare familială, acupunctură, fitoterapie şi homeopatie, se mai arată în proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici