Site-ul Consiliului Judeţean Cluj, victima unui atac cibernetic. Ce recompensa cer hackerii Meowless şi Garfield

Site-ul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj a fost joi victima unui atac cibernetic. Specialiştii instituţiei acţionează pentru recuperarea datelor şi au decis mutarea site-ului pe un alt server, mai sigur.

1575 afișări
Imaginea articolului Site-ul Consiliului Judeţean Cluj, victima unui atac cibernetic. Ce recompensa cer hackerii Meowless şi Garfield

Furt de date. Site-ul Consiliului Judeţean Cluj, victima unui atac cibernetic

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj, a fost atacat serverul care găzduieşte site-ul Consiliului Judeţean.

„Specialiştii instituţiei au identificat vulnerabilitatea şi au acţionat în vederea remedierii situaţiei. În momentul de faţă se desfăşoară procesul de recuperare a datelor, existând o copie de rezervă a site-ului. Acesta a redevenit, de altfel, funcţional, în prezent intervenindu-se pentru optimizarea funcţionării”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Conform acestora, toate datele postate pe site-ul Consiliului Judeţean Cluj au un caracter public, nepunându-se în niciun fel problema punerii în pericol a unor date cu caracter personal.

CJ Cluj a anunţat că de joi site-ul va fi găzduit pe un alt server, cu condiţii de siguranţă net superioare.

Reprezentanţii instituţiei susţin că, fiind vorba despre o infracţiune, vor fi sesizate instituţiile abilitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici