Furtuni puternice în toată ţara

Furtuni devastatoare au avut loc, marți seara, în mai multe zone din țară.

49 afișări
Imaginea articolului Furtuni puternice în toată ţara

Furtuni puternice în toată ţara (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Piatra Neamț

Cel puţin 50 de locuinţe din mai multe localităţi din judeţul Neamţ au fost inundate, marţi seară, în urma unei ploi torenţiale, iar în municipiul Piatra Neamţ un bărbat a fost luat de o viitură, fiind salvat de către pompierii militari şi transportat la spital, potrivit reprezentanţilor ISU.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, căpitan Iulian Jugan, ploaia torenţială şi furtuna au creat probleme în municipiul Piatra Neamţ şi în comunele Gârcina, Pângăreşti şi Alexandru cel Bun.

Conform sursei citate, deocamdată nu exisă un bilanţ al locuinţelor şi gospodăriilor inundate, însă au fost afectate de ape cel puţin 50 de locuinţe, unde pompierii au fost solicitaţi să intervină.

Pomperii intervin în comuna Alexandru cel Bun, unde un stâlp de susţinere a conductei de gaz s-a prăbuşit, existând pericolul ruperii conductei de gaz metan, la faţa locului intervenind şi echipaje ale E.On.

Totodată, pompierii militari au intervenit pe strada Plopşor din cartierul Sărata din municipiul Piatra Neamţ, unde un bărbat care încerca să îşi mute maşina a fost surprins de o viitură formată din cauza apei scurse de pe versanţi. Bărbatul a fost târât de viitură pe o porţiune de aproximativ 50 de metri. El a fost salvat de către pompierii militari, fiind transportat cu o ambulanţă la Spitalul Municipal întrucât a suferit o contuzie la un picior.

Tot în cartierul Sărata, pârâul care trece prin zonă a fost blocat cu buşteni, iar apa a inundat calea ferată. În prezent, circulaţia feroviară spre Bicaz este blocată, echipaje de pompieri intervenind la faţa locului.

Ploieşti

Mai multe străzi din municipiul Ploieşti au fost inundate, marţi seară, în urma unei ploi torenţiale, în timp ce în localitatea prahoveană Ogretin un stâlp din lemn care susţinea fire de înaltă tensiune a fost doborât de vânt, blocând complet o stradă.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, pompierii au fost solicitaţi să intervină, marţi seară, în două zone inundate din Ploieşti.

Astfel, au fost inundate strada Tânărul Muncitor, situată în zona de sud a oraşului, şi intersecţia dintre Şoseaua Nordului şi Bulevardul Republicii, situată în apropierea intrării în Ploieşti dinspre Braşov. Strada Tânărul Muncitor nu are canalizare, iar în cel de-al doilea caz canalizarea existentă nu face faţă debitului mare al precipitaţiilor. Echipaje ale pompierilor intervin, la ora transmiterii acestei ştiri, cu motopompe pentru evacuarea apei din cele două zone.

Ploieştiul nu este singura localitate din judeţul Prahova afectată de furtună.

În localitatea Ogretin, un stâlp din lemn care susţinea fire de înaltă tensiune a fost doborât de vânt, căzând pe carosabil şi blocând complet o stradă. Reprezentanţii ISU intervin şi în acest caz.

Craiova

Echipaje de la Inspectoratul pentur Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au intervenit, marţi seară, pentru a scoate apa din mai multe gospodării din Craiova care au fost inundate în urma unei ploi torenţiale, iar la Calafat s-a acţionat pentru deblocarea unei străzi pe care se prăbuşiseră patru copaci.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, căpitanul Florin Cocoşilă, a declarat, marţi seară, că cele mai multe probleme au fost semnalate în municipiul Calafat.

Echipele ISU Dolj au intervenit şi în municipiul Craiova, unde au fost inundate patru gospodării. De asemenea, la Craiova au fost solicitaţi şi angajaţii de la compania de apă, pentru a scoate apa din curţile inundate.

Totodată, pompierii din cadrul Unităţii de la Bechet au intervenit alături de colegii de la unitatea Vişina (Olt) în comuna Ianca, unde au fost inundate patru gospodării.

Buzău

Mai multe localităţi din judeţul Buzău au rămas fără energie electrică, marţi seară, după ce mai mulţi copaci au fost rupţi de vânt şi au căzut peste firele de electricitate, iar în municipiul Buzău mai multe străzi au fost inundate în urma ploii torenţiale.

Furtuna a început în jurul orei 22.00, iar în câteva zeci de minute mai multe străzi din municipiul Buzău au fost inundate. Pe principalul bulevard din oraş, Nicolae Bălcescu, crengile mai multor copaci au fost rupte de vânt şi au ajuns pe carosabil ori pe trotuar, îngreunând circulaţia.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, furtuna a afectat şi restul judeţului.

Astfel, în satul Ciobănoaia, din comuna Merei, un pom a căzut peste firele de înaltă tensiune şi a blocat drumul. În satul Policiori, comuna Scorţoasa, din cauza unui trăsnet o locuinţă a fost cuprinsă de incendiu, pompierii acţionând, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru lichidarea focului. La Măteşti, vântul a doborât acoperişul unei locuinţe, fiind afectate două autoturisme. La Grebănu, în satul Plevna, rafalele de vânt au doborât turla bisericii, care a căzut peste firele de înaltă tensiune, iar în localitatea Bentu un copac a căzut pe drum, blocând traficul în zonă. La Monteoru, mai mulţi copaci au căzut pe drum, îngreunând circulaţia, în aceeaşi zonă înregistrându-se şi grindină.

Sursa citată a precizat că în urma furtunii localităţile Chiojdu, Amaru, Lopătari, Bisoca, Pietroasele, Clondiru, Ulmeni, Fundeni-Zărneşti, precum şi zona Tisăului au rămas fără energie electrică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici