Gabriela Firea anunţă că în următorii doi ani vor fi închise toate centrele de plasament din ţară

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, anunţă că în următorii doi ani vor fi închise toate centrele de plasament din România.

4141 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea anunţă că în următorii doi ani vor fi închise toate centrele de plasament din ţară

Gabriela Firea anunţă că în următorii doi ani vor fi închise toate centrele de plasament din ţară

Anunţul a fost făcut vineri, pe Facebook.

„În următorii doi ani, închidem şi ultimele 73 de centre de plasament care mai funcţionează în România. Astfel, toţi copiii aflaţi în grija statului vor creşte în medii mai prietenoase. 9 centre se desfiinţează până la sfârşitul anului, 52 îşi vor închide porţile în 2023 şi restul în 2024. Terminăm astfel închiderea celor peste 500 de centre de plasament care existau în ţară, în urmă cu 20 de ani... Toţi copiii trebuie să crească într-o familie! Şi în cazul celor aflaţi în grija statului, trebuie create condiţii ca într-o familie, iar aceste condiţii pot fi obţinute doar în locuinţele de tip familial, nu în centre mari de plasament”, a anunţat ministrul Familiei.

Potrivit ministrului, soluţiile cele mai bune sunt reintegrarea în familie ori adopţia. Dacă variantele nu sunt posibile, rămâne soluţia asistenţilor maternali sau găzduirea copiilor în case de tip familial.

Datele oficiale arată că, în prezent, în România sunt 73 de centre de plasament clasice, în care stau aproximativ 1.900 de copii. Nouă dintre acestea ar putea fi închise până la sfârşitul anului, iar estimările arată că alte 52 vor fi închise în 2023. Asta înseamnă că ultimele 12 centre de plasament din România vor dispărea în 2024, a precizat Gabriea Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici