Gabriela Firea, atac la USR: Aşa-zişii salvatori ai naţiunii se opun investiţiilor urgente în sănătate

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, acuză consilierii USR din Consiliul General al Capitalei că blochează investiţii importante în sănătate, precum cele în infrastructura spitalelor Victor Babeş şi Foişor din Bucureşti.

1201 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, atac la USR: Aşa-zişii salvatori ai naţiunii se opun investiţiilor urgente în sănătate

Gabriela Firea, atac la USR: Asa-zişii salvatori ai naţiunii se opun investiţiilor urgente în sănătate

"Asa-zisii salvatori ai natiunii se opun investitiilor urgente in sanatate! Ipocrizia politica nu are margini! Cetatenii trebuie sa afle ca este o distanta uriasa intre declaratiile lor si fapte! Iata inca o dovada : Indicatorii tehnico-economici pentru 2 investiţii în infrastructura de sănătate: spitalele Victor Babeş şi Foişor au fost actualizati de Consiliul General, la propunerea primarului general, desi consilierii USR s-au opus. Li s-a raspuns tuturor intrebarilor, s-au adus toate lamuririle si argumentele legale, tehnice, etc. Degeaba! Blocaj total! ", a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

Primarul general arată că, la propunerea sa, consilierii generali ai Capitalei au aprobat indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru două obiective de investiţii din sectorul medical, respectiv construirea ambulatoriului pentru Spitalul de boli infecţioase şi tropicale “Victor Babeş” şi extinderea Spitalului clinic de ortopedie, traumatologie şi TBC osteoarticular “Foişor”, proiectul care a fost aprobat cu 38 de voturi “pentru” şi 10 abţineri (USR).

„Toate ştirile cu privire la tăierile la capitolul sănătate, care au apărut de când s-a publicat proiectul de rectificare bugetară, se infirmă. Iată că în ciuda restricţiilor de ordin bugetar, acest domeniu a rămas prioritar şi continuăm ambiţiosul nostru program de modernizare a spitalelor bucureştene. În paralel cu eforturile prin care încercăm să rezolvăm situaţia financiară a Capitalei, ne ocupăm de proiectele deja începute, pentru ca oamenii să beneficieze cât mai curând de noile facilităţi oferite de astfel de investiţii. Nu este şi cazul consilierilor USR, care s-au abţinut de la vot la proiectul care vizează Spitalul Foişor şi, practic, au boicotat o investiţie atât de importantă pentru bucureşteni”, potrivit sursei citate.

Investiţia la Victor Babeş se ridică la aproximativ 15 milioane de lei (cu TVA inclus), iar la Foişor – la aproape 329 de miliaone de lei (cu TVA inclus), sume asigurate din bugetul propriu al Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Actualizările de cost au fost necesare, transmite edilul, ca urmare a modificărilor legislative în domeniul salarizării, precum şi pentru a integra noi spaţii şi dotări în proiectele realizate cu ani în urmă, având în vedere că între timp tehnicile medicale incluse iniţial în proiect şi producţia de echipamente au evoluat.

Astfel, Spitalul Foişor ar trebui să beneficieze, în plus faţă de proiectul iniţial, de aparate de radiologie şi RMN Tesla 3, de aparat de anestezie compatibil cu RMN, computere şi monitoare specifice activităţilor medicale, de o imprimantă 3D necesară rezolvării cazuistice chirurgicale deosebite, prin crearea de modele preoperatorii necesare găsirii soluţiilor optime pentru fiecare pacient în parte şi abordării unor tehnici noi), dar şi de extinderea unor spaţii, sau dotarea cu mobilier specific a Centrului de cercetare, a sălii de training medical (pentru promovarea intervenţiilor minim invazive).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici